PDA

Bekijk de volledige versie : vraagje over de pil


french kiss
15 September 2002, 08:21
Sorry als het al geweest is maar ik kon nix vinden,
Weet iemand misschien wat je moet doen bij de dokter als je gaat voor de pil?
Als je de pil neemt komt er geen eicel vrij,maar toch menstrueer je...
Dus je kunt toch nog zwanger zijn ookal heb je je regels gehad?

Rijntje
15 September 2002, 10:33
Als je naar de dokter voor de pil gaat vraagt ie meestal of je een vriendje heb of dat je bijv. heel veel bijkpijn heb als je ongesteld bent enz. je krijgt gewoon de pil hoor maar dan weet hij welke pil je kunt hebben

de pil zorgt ervoor dat jij niet zwanger kan raken. dr komt wel een eicel vrij alleen die sterft te snel af waardoorje dus niet zwanger kan zijn.

Nymphy
16 September 2002, 01:08
Hier even wat informatie voor je over de pil ;)
Als je hem wilt hebben net zoals manderijn zegt
gewoon naar huisarts en die stelt je wat vraagjes o.a. ook gewicht enzo ;)
__________________________________________________ __

De anticonceptiepil, of kortweg 'de pil' is een betrouwbaar middel voor meisjes en vrouwen die niet zwanger willen worden. In de pil zitten chemische (nagemaakte) hormonen. Hormonen zijn regelstofjes in je lichaam. Deze chemische hormonen zorgen ervoor dat er geen eicel kan rijpen. Er vindt dus geen eisprong plaats en daarom kan je niet zwanger worden. Ook zorgen de hormonen ervoor dat de baarmoederwand niet geschikt is om een eitje in te laten nestelen. En daarnaast wordt ook nog het slijm in het begin van je baarmoeder wat taaier, zodat zaadcellen er minder makkelijk langs kunnen. Er zijn veel verschillende soorten pillen. Ze verschillen in hormoonhoeveelheid. Wat voor jou de meest geschikte is, kan je het beste met je arts uitzoeken. Soms is het ook een kwestie van uitproberen wat het beste bij jou past. Laat je goed voorlichten over de pil die je krijgt. Sommigen moet je erg precies op dezelfde tijd innemen.

Het voordeel van de pil is dat het een betrouwbaar middel tegen zwangerschap is. Als je last van puistjes hebt, kan dat minder worden. Je ongesteldheid wordt heel regelmatig en vaak minder heftig. Bij de meeste pillen, de zogenaamde combinatiepillen, slik je drie weken de pil. Daarna heb je een stopweek. In deze pilvrije week word je ongesteld. Na precies een week begin je aan een nieuwe strip. Je kan je ongesteldheid uitstellen door de stopweek over te slaan. Je hebt dan geen pilvrije week maar je begint meteen aan een nieuwe strip.
Het nadeel van de pil is dat je elke dag moet slikken. En er kunnen klachten voorkomen als: hoofdpijn, gespannen borsten, een opgeblazen gevoel, dikker worden. Ook kan je minder zin in seks hebben en last hebben van wisselende stemmingen. Als je de pil vergeet, is hij niet meer betrouwbaar. Lees de bijsluiter altijd goed wat je dan moet doen. De pil beschermt je absoluut niet tegen soa!

Andere anticonceptiepillen waar hormonen in zitten zijn de minipil, de prikpil, implanon en één type spiraaltje.
De minipil heeft één soort hormoon. Die slik je elke dag, je hebt geen stopweek.
Ook de prikpil heeft maar één soort hormoon. Om de drie maanden krijg je een injectie.
Implanon is een staafje met hormonen dat onder je huid aangebracht wordt. Het wordt in je bovenarm geplaatst en kan daar drie jaar blijven zitten.
Bij deze vormen van anticonceptie kan je menstruatie onregelmatig worden en zelfs helemaal verdwijnen. Veel meisjes en vrouwen vinden dat prettig. Anderen willen toch liever elke maand ongesteld worden