PDA

Bekijk de volledige versie : OFA: Roomser dan de paus....


theo tank
28 April 2003, 21:29
De Onafhankelijk FanClub Ajax (OFA), voortgekomen uit onder andere het fanzine De Ajax Ster (DAS), maakt zich toch wel compleet belachelijk naar aanleiding van het duel van 16 april. Waar zij eerst meldde niet akkoord te zullen gaan met de door de Rotterdamse politie aangekondigde vlaggenverboden, speelt het nu de gebeten hond.....

Van een sv gebonden aan de stichting Ajax had ik dit best verwacht, maar van een onafhankelijk fanclub die vooral de fanatieke aanhang van Ajx vertegenwoordigt noem ik dit toch vrij verrassend.... :{


Naar aanleiding van het gedrag van Rotterdamse supporters tijdens de wedstrijd Feyenoord – Ajax van woensdag 16 april 2003, heeft de OFA geconstateerd dat “afspraken” door Feyenoord, KNVB en politie naar eigen inzicht vrijelijk geschonden kunnen worden. Hieronder volgt een opsomming van opeenvolgende leugens en bedrog naar Ajax-supporters toe:


Feyenoord maakte als enige bekend dat beide clubs hadden besloten Palestijnse en Joodse vlaggen niet toe te staan in De Kuip. Ajax heeft daar nooit iets over vermeld op de site of naar de eigen aanhang toe.

De Rotterdamse politie onderschreef dit besluit en zou er op toezien dat het vlaggenbesluit nageleefd zou worden. Er is, vertelt ze trots, één vlag verwijderd en er zijn in totaal zo’n 40 aanhoudingen verricht om en in het stadion. Maar tegen de vele (minimaal 15) Palestijnse vlaggen in het vak voor de eretribune werd niets gedaan.

De Feyenoord supporters zongen meerdere malen: “Hamas, Hamas, de Joden aan het gas.”

De Feyenoord supporters zongen meerdere malen: “De Joden gaan eraan, Olé, Olé.”

Beide gezangen zijn in strijd met de wet. Hierover is al in eerder stadium aangegeven door zowel KNVB als Feyenoord, dat ze daartegen zouden optreden. Noch Feyenoord heeft de eigen aanhang gemaand zich te gedragen, noch de KNVB (scheidsrechter Luinge) heeft de wedstrijd stil laten leggen wegens de spreekkoren.

Feyenoord supporters hebben sissende geluiden naar de Ajax-supporters gemaakt; we hoeven natuurlijk niet uit te leggen wat ze hiermee bedoelen. Ook dit is een verregaande provocatie, waartegen de KNVB (lees: Luinge of één van de andere assistent scheidsrechters) behoort op te treden.

De OFA laat het hier zeker niet bij zitten en vraagt de Openbaar Aanklager van de KNVB om de gang van zaken omtrent deze wedstrijd en het gedrag van de overheid, KNVB en Feyenoord te onderzoeken en in procedure te nemen.

Ook tijdens de wedstrijd tegen NAC (13 april 2003) werden de Ajaxsupporters “vergast” op sissende supporters. Hiertegen is wederom niet opgetreden. De OFA is het zat, dat Ajacieden telkens weer de gebeten hond zijn, terwijl de provocaties van anderen afkomstig blijken te zijn.

Het wordt tijd dat de KNVB en het Openbaar Ministerie keihard stelling nemen tegen dit soort uitingen van racistische en fascistische aard!

Bon
28 April 2003, 22:33
en nu begin ik echt moe te worden van Ajax :no: :O

AntiKezman
28 April 2003, 23:17
Originally posted by Forza_Barca518
en nu begin ik echt moe te worden van Ajax :no: :O

HugoBoss
29 April 2003, 10:03
Originally posted by Forza_Barca518
en nu begin ik echt moe te worden van Ajax :no: :O

Superjood
29 April 2003, 13:39
als er iemand zich belachelijk maakt ben jij het wel. er waren toch afspraken van fnerd kant dat er geen palestina vlaggen getoond zouden worden, en dat er streng opgetreden zou worden hiertegen? dat gebeurde niet, dus weet niet wat jou probleem is

Bon
29 April 2003, 14:29
Originally posted by Superjood
als er iemand zich belachelijk maakt ben jij het wel. er waren toch afspraken van fnerd kant dat er geen palestina vlaggen getoond zouden worden, en dat er streng opgetreden zou worden hiertegen? dat gebeurde niet, dus weet niet wat jou probleem is

volgens mij begrijp jij wel vaker iets niet helemaal? :wave:

theo tank
29 April 2003, 16:07
Afgesproken? De OFA loopt eerst heel stoer te verkondigen dat er alleen vanuit Rotterdam iets is opgelegd, en dat er door de de 'ajax-instanties' niks gemeld is van dit belachelijke vlaggen verbod (het is immer ook debiel om legale vlaggen te verbieden).
Vervolgens wordt er alleen buiten het stadion iemand voor opgepakt, binnen in het stadion gebeurd er (terecht) niets tegen mensen die een legale vlag laten zien.
Dus de mening van de OFA is dat het belachelijk is dat een belachelijk verbod/afspraak niet wordt nageleefd?

Als de OFA zich echt had willen druk maken, dan hadden ze een onderzoek moeten laten instellen naar de politie Rotterdam die volgens de wet legale vlaggen wil verbieden (beperking van de vrijheid van meningsuiting)

En voor de rest is het stuk van de OFA toch niet serieus te nemen. "Joden gaan er ole ole" een racistische en fascistische spreekkoor hahaha kom op zeg, ben zeer benieuwd wat het standpunt van de OFA is wanneer de fanatieke achterban van de OFA in een wedstrijd tegen duitsers "Moffen gaan er aan ole ole" laat horen.
De OFA denkt nu op korte termijn Feyenoord een hak te kunnen zetten, maar beseft niet dat bij een eventuele straf voor Feyenoord haar eigen achterban (van de OFA) ook de dupe kan worden....