PDA

Bekijk de volledige versie : 5 jaar cel straf voor kussen op straat..


dupke
11 July 2003, 14:30
LONDEN - Britse jongeren die tijdens hun puberteit in het openbaar zoenen of elkaar betasten, lopen het risico voor vijf jaar de cel in te gaan. Het Britse ministerie van Binnenlandse Zaken heeft een wetsvoorstel ingediend dat jongeren onder de zestien jaar verbiedt in het openbaar te vrijen.

De Britse organisatie voor geboorteplanning, Family Planning Association, reageerde vrijdag verontwaardigd op het voorstel. De wet is bedoeld om jongeren te beschermen tegen misbruik, maar kan zich volgens de organisatie tegen de jongeren keren. "Het gaat om gedrag als zoenen en voelen. Dergelijke seksuele verkenningen zijn volkomen normaal en een belangrijk onderdeel van de ontwikkeling in de puberteit", zei de directeur van de organisatie, Anne Weyman, in de Britse krant The Times.

Vrijwel tegelijkertijd brengt een ander deel van de overheid een advies uit om kinderen vanaf vijf jaar op school seksuele voorlichting te geven. Een adviesgroep voor de Britse regering zei vrijdag dat vroegtijdige voorlichting zwangerschappen tijdens de puberteit kan voorkomen. In een landelijke campagne moeten jongeren onder de zestien de verzekering krijgen, dat hun ouders niets te horen krijgen als ze advies vragen over voorbehoedsmiddelen.

Tegen dat advies stuit juist op weerstand van religieuze groeperingen en organisaties die de normen en waarden in de maatschappij willen verbeteren. Zij vrezen dat de lessen jonge kinderen in verwarring kunnen brengen en seks bij minderjarigen zullen stimuleren.

wat zeg jij hiervan?

Nightwolf
11 July 2003, 14:31
heb ik al een topic over gemaakt :)

http://forum.leerlingen.com/vbb/showthread.php?s=&threadid=33766