PDA

Bekijk de volledige versie : Slotjesbeleid


Stevie
22 October 2003, 18:00
Het valt me op dat de laatste tijd veel sneller slotjes worden geplaatst. Chatten en offtopic gaan zijn de hoofdredenen. Vaak gebeurd het zomaar ineens, zonder dat er wordt gewaarschuwd (iets als: stop met chatten, anders gaat hier een slotje op). Ik vind eigenlijk dat dit wel moet gebeuren. Want om nou een topic ineens dicht te gooien terwijl andere mensen er gewoon nog op willen reageren, vind ik een beetje overdreven.

Daarom vind ik dat er voortaan èèrst gewaarschuwd moet worden en de reply's die niet ontopic zijn en waarin wordt gechat verwijdert moeten worden. Sommige fb's (dext0r en Tyskie bijvoorbeeld) doen dit al wel, maar ik heb enkele fb's gezien die dit eigenlijk ook moeten gaan doen. Hier enkele voorbeeldtopics:

http://forum.leerlingen.com/vbb/showthread.php?s=&threadid=37527

http://forum.leerlingen.com/vbb/showthread.php?s=&threadid=38238

Een ander punt wat ik even weer wil aanhalen is het plaatsen van slotjes op (te) oude topics. Er is geen bepaald beleid voor, maar ik vind dat er soms wel snel slotjes geplaatst is, terwijl de topics niet zo oud zijn (1 of 2 maanden).
Enkele voorbeelden:

http://forum.leerlingen.com/vbb/showthread.php?s=&threadid=36717

http://forum.leerlingen.com/vbb/showthread.php?s=&threadid=27553&perpage=50&pagenumber=2

Tyskie
22 October 2003, 18:09
Iedereen weet dat chatten niet de bedoeling is. Als je op een forum als ADB toch gaat lopen chatten zou ik er ook gelijk een groot slot opgooien, anders krijg je -als FB- alleen al RSI van het deleten.
Willen de mensen dan toch nog een poging wagen om het onderwerp, als het de moeite waard was, nieuw leven in te blazen, dan openen ze maar een deel II.

Op een forum als discussie ligt dit natuurlijk anders. Daar komen niet veel mensen, dus wordt er ook nauwelijks gechat. Veel makkelijker dus om het gechat te verwijderen dan op ADB of F&P.

Dit geldt in feite niet alleen voor gechat, maar ook voor off topic, flamen en alles waar slotjes voor worden gezet...

Over oude topics. Persoonlijk vind ik dat elke FB dat voor zich zou moeten uitwerken in Gedragsregels, maar dat anders een termijn van ongeveer een maand moet worden aangehouden.

PS.. over een week of drie verwacht ik de nieuwe regels actief te hebben... Deze zullen binnenkort aan jullie worden gepresenteerd op dit forum, waarna wij een periode de tijd nog hebben om de kritiekpunten eventueel op te nemen in de nieuwe regels, waarna ze van kracht worden. Dit slechts als zijdelings puntje ad info, dus je hoeft er niet op in te gaan en je ziet het vanzelf wel verschijnen... ;)

ik_ben_de_man
27 October 2003, 18:48
dat van te oude topics ben ik het grotendeels met je eens , je kan denk ik beter oud topic uppen , waar al veel antwoorden op bijv vragen instaan , dan een nieuwe openen.

dit is dan meer voor forums m.u.z. discussie , feedback , adb enz.

LoeLoe
27 October 2003, 19:47
Jah op ADB vind ik chatten ook niet nodig..maar meneer collega (Kampie) dacht daar anders over..dus dat werkt niet:{

Dan kan ik wel slotjes derop gaan gooien maar als het merendeel van de fbers ermee eens is dat een slowchattopic open moet blijven is het einde zoek natuurlijk..

PFP
27 October 2003, 19:50
ik vind de grotere adb vrijheid wel prettig :thumbsup: