PDA

Bekijk de volledige versie : Schoolfeesten


Bazzemans
16 November 2005, 18:39
Iedere school kent ze wel. Een groot feest in de aula of kantine van de school waarbij de hele school aanwezig is. Jij hebt ze ook vast weleens meegemaakt, op de mavo, havo, vwo of het vmbo? Hoe ging dat bij jullie, ging je er heen (waarom wel of niet) enz.?

Saarah
16 November 2005, 18:46
Bij ons wordt er elk jaar een muziekkwis + school"fuif" georganiseerd. Toen ik in het eerste jaar zat, heb ik 'n keer meegedaan. De muziekkwis was best leuk,maar de schoolfuif... :pDit jaar was er dus weer één, en de "fuif" is afgelopen om half één. Het is alcoholvrij, en er mag niet gerookt worden. (Met als gevolg dat die éne keer dat ik geweest ben, iedereen naar een café verderop ging om te drinken en te roken :{ :p). Die fuiven zijn dus goed voor 13-jarigen,maar daar ga ik nu echt niet meer heen :p

Voor de rest wordt er niet echt veel georganiseerd op onze school, qua feesten. Elk jaar een leerlingenconcert (nog nooit geweest, maar naar 't schijnt is dat altijd wel mooi). En euhm... Dat is het al zowat denk ik :)

K@rima!
17 November 2005, 14:12
Schoolfeesten van ons zijn altijd gewoon in discotheken, niet in de aula. Dan huren we die af en komen er zeker wel 600 mensen op af. Altijd heel gezellig. Je ziet al je schoolgenootjes ook weer eens van de andere kant :yes:. Binnenkort hebben we er weer eentje, vindt plaats in the Miller8-) . Heb er wel zin in!

TheGroovMaster
17 November 2005, 14:27
op de mavo was het in de gymzaal, en je eerste en tweede klassers waren gescheiden ofzo en natuurlijk helemaal geen alcohol ook niet in de 3e en 4e, mja..... maarja ben er nog eensbinnen geweest toen ik 5 jaar later nog eens langs kwam om iemand op te halen, zo grappig al die kleine koters hahahahahaha

op de mbo hadden wel nic :[

en op de HHS heb ik maar 1 feest gehad in de eerste, 2e en 3e heb ik nix van een feest gemkrt. helaas want was zeker wel leuk dat eerste feest, groots en gezellig

3rd boetah
17 November 2005, 16:54
De schoolfeesten van het VBO en MBO waren stom (domme mensen, veelal jongens), dus ging ik daar niet heen. Nu zijn ze wel gezellig op het hbo, maar het liefst ga ik gewoon met vrienden de kroeg in ofzo. :7

appelshampoo
17 November 2005, 18:18
toevallig ga ik morgen sinds 4 jaar weer eens :+

hier is het gewoon altijd in de hipste discotheek in town :+

MissDuplex
20 November 2005, 20:18
In de eerste ben ik 2x geweest. sinds dien ben ik eigenlijk nooit meer gegaan. bij ons is het niet zoveel aan. er zijn nu ook zoo veel bruggers bij ons op school dat het meer 'bruggerfeesten' zijn.
dit jaar natuurlijk wel naar het eind gala :yes:

bij ons worden dus 4x in het jaar schoolfeesten georganiseerd. vaak zijn ze gewoon op school, af en toe word er een discotheek afgehuurt in de buurt. en ja af en toe ook wat 'exclusieve' dingen zoals een optreden van Lange Frans en Baas B.

Atjeuh
23 November 2005, 19:12
In de 1/2/3 waren ze gewoon op school. Bovenbouw is gewoon in een tent in de stad, dit jaar zijn ze hier in de Silva. Wel gezellig ofzo, maar ik ga liever op zaterdagavond uit :)

Sanne
28 November 2005, 00:20
Op de Havo werden ze op school in de aula gehouden en dat was vooral voor de eerstejaars.
Nu wordt er elke maand een feestje van journalistiek gehouden en dan elke keer weer in een andere kroeg in Tilburg. Daar komen mensen van de gehele opleiding op af, maar de eerstejaars zijn wel in de meerderheid.

Melisss
28 November 2005, 07:49
Bij ons waren er 1/2 e klassen feesten in de (redelijk grote) aula en hall. Voor de 3e waren aparte feesten omdat hun geen alcohol mochten :') En Verder altijd kerstgala wordt de dansschool afgehuurt voor 4 tm 6 havo/vwo

CharmedOne
28 November 2005, 11:23
Elk jaar het kerstgala (pfff gala sommige kwamen halfnaakt met een rokje die net over de kont was en een topje die niks verbergde :p) in de aula, was altijd wel lachen..

We mochten geen alcohol, alleen maar cola en fanta :+ Maar we deden altijd alcohol in de kluisjes van de mensen van wie je het absoluut niet verwachtte, want ze keken altijd de middag voor het gala in de kluisjes van de wat drukkere mensen :p

Elk jaar ook nog een feest in club tropicana of ergens anders, huurde we gewoon een zaaltje en die waren altijd heel leuk, 1e uur danste niemand en toen ging er uiteindelijk toch maar iemand en toen ging iedereen :p

AmbyPur
28 November 2005, 13:43
Allemaal in de aula en niet op vrijdag want de congierge had dan vrij 8)

Alleen Kerstgala was in een plaatselijk zaaltje en examenfeest werd ook buiten school gehouden omdat daar natuurlijk gezopen moest worden :+

meis
10 December 2005, 21:48
wij hebben aan het einde van onze middelbare schoolcarriere (6de jaar) een galabal gehad. Heel officieël allemaal, met persoonlijke uitnodigingen e.d.
Het was echt super! iedereen tot in de puntjes opgetut in pak/galajurk,toffe muziek, veel (goedkope) drank,..

echt, feesje van het jaar!

appelshampoo
11 December 2005, 18:25
Wat zijn ze bij jullie op school allemaal scherp met drank dan? Bij ons zijn alle feesten vanaf de derde klas gewoon in de kroeg en tot 12.00 met schooltoezicht, en bij twijfel wordt om id gevraagd, kerstgala is zuipfestijn met alle leraren in een zalencomplex en daarna afterparty in de kroeg (ook georganiseerd) en bij de uitreiking van de diploma's was er voor alle geslaagde mensen gratis drank op school?

PFP
11 December 2005, 18:29
Oorspronkelijk geplaatst door appelshampoo
Wat zijn ze bij jullie op school allemaal scherp met drank dan? Bij ons zijn alle feesten vanaf de derde klas gewoon in de kroeg en tot 12.00 met schooltoezicht, en bij twijfel wordt om id gevraagd, kerstgala is zuipfestijn met alle leraren in een zalencomplex en daarna afterparty in de kroeg (ook georganiseerd) en bij de uitreiking van de diploma's was er voor alle geslaagde mensen gratis drank op school?

3e klas dan ben je dus nog geen 16, zal wel een zwarte school zijn geweest :z

appelshampoo
11 December 2005, 18:32
Oorspronkelijk geplaatst door PFP
3e klas dan ben je dus nog geen 16, zal wel een zwarte school zijn geweest :z
bij twijfel wordt om id gevraagd

dit ging over drank dus.

en in Friesland bestaan geen zwarte scholen :+

PFP
11 December 2005, 18:37
Oorspronkelijk geplaatst door appelshampoo
dit ging over drank dus.

en in Friesland bestaan geen zwarte scholen :+

Ja en dus was er altijd twijfel want iedereen was onder de 16?

Melisss
11 December 2005, 19:15
Bij ons was er troues wel altijd gewoon drank, alleen de 3e klassers kregen een stempel dat ze geen drank mochten :')

Atjeuh
17 December 2005, 07:43
gistere weer het bewijs gehad dat gala feesten niks aan zijn... :+

Marijk.
5 January 2006, 10:20
paar weekjes terug heb ik een schoolfeest gehad
geen gala, bij ons doen ze altijd aan thema feesten :d

dit keer mafia :P

was zeker gezellig. Lokatie was in een kerk....
Nooit geweten dat een kerk ook zo kan worden omgebouwd *)

Essebes
16 January 2006, 14:35
in de 1e en 2e waren de feesten altijd in de hal, behalve carnaval, dat was in een discotheek met alle leerlingen. Vroeger vonden we het altijd helemaal te gek, zo'n schoolfeest, maar nu zijn we de oudste van iedereen, het is altijd supervol en veel van mijn vrienden zitten niet meer bij mij op school. Ik ga meestal wel, maar het valt de laatste keren elke x weer tegen.

theo tank
16 January 2006, 16:30
Schoolfeesten altijd wel lachen, indrinken in speeltuintje, drank verstoppen in kluisjes of achter de trap..
Heel veel kauwgom om door de ademtest heen te komen van de conrector..

Tjsah schoolfeesten is het begonnen..leuke tijd wel

Nonáá
7 February 2006, 13:21
Schoolfeesten zijn wel leuk oh shit. oprah is on tv! latursz. :+

Iessie
8 February 2006, 10:33
Oorspronkelijk geplaatst door Nonáá
Schoolfeesten zijn wel leuk oh shit. oprah is on tv! latursz. :+
Haha Oprah is ook leuk ja :P

Wij hebben op school zo'n 3 schoolfeesten per schooljaar, ook niet in de school, maar in een afgehuurde zaal of discotheek of dergelijke. Het is altijd wel heel druk, meer dan 550 mensen komen er dan, maarja wat wil je met de havo en het vwo, zitten natuurlijk ook 5de en 6de klassers bij..
In de brugklas was wel het eerste schoolfeest in de aula, zegmaar alleen voor de 1ste klassers. Gewoon even kijken hoe het is.

Nadeel van schoolfeesten is dat ze uiterlijk eidigen om half één. Te vroeg, ik weet het. Maar het is wel altijd heel gezellig. Ben benieuwd wat het thema is van het volgende schoolfeest
8-)

patriesje
17 February 2006, 15:42
Wij hebben voor iedere vakantie een school feest! dat is egt beter!:yes:

we hadden vorig jaar ook gala en dat was opzich wel leuk maar er zitten bij ons urkers op school en die drinken altijd voor, het is niet erg maar je krijgt er zo veel knokpartijen van.

het word altijd in de aula en de hal geviert dat is best wel leuk!
iedereen ziet er dan ook mooi uit in pak of in het lang.
en je ziet dan ook mensen van hun 'nette' kant en dat is wel leuk om te zien*)

Prakpiraat
8 March 2006, 18:48
Dit is best wel onnuttige kondschap.. wie heeft er baat bij deze informatie in zijn rechterhersenhelft op te slaan? 8)

johandewit.nl
29 March 2006, 15:06
Strax examenfeest, 2x trouwens

1x huren we een zaal af voor alle examenklassen met dj enzo
en een keer met de diploma uitreiking, enigste keer in het jaar dat er hier een biertap staat op school denk ik :yes:

TeRRorBunnY
9 April 2006, 14:47
Bij ons is dat zo saai, twee of drie keer geweest en nooit meer. Bagger muziek, geen drank, bruggers etc. en daarvoor
ga ik geen 3,50 betalen, hehe/
Ik hoorde dat ze op het schoolfeest vorig jaar Hardcore draaide.. Misschien dat die nog wel mee viel..

MrInsane
9 April 2006, 15:19
Nou ik heb twee soorten schoolfeesten meegemaakt, namelijk vanaf groep 6 tot met groep 8 op de basisschool regelde wij als klas zelf voor een feest bij iemand thuis met eten drinken en muziek.
Maar op toen ik eenmaal op het vmbo kwam heb ik alleen in de eerste een schoolfeest gehad, ik ben er wel naar toe gegaan omdat het gewoon gezellig was.
En dat waren de tijden dat je dingen uit probeert zoals roken ;)
Op moment zit ik nu op het MBO en er worden vanuit de studentenvereniging wel feesten georganiseerd, alleen ga ik er niet naar toe omdat het me niet echt gezellig leek.
Voor de rest is er toevallig vrijdag bij ons op school een reunie geweest van de klassen uit de jaren 80 die daar op school gezeten hadden, dit was zeer gezellig vooral het gedeelte waar ik achter de tap stond :p
Alleen waren de docenten er niet blij mee dat we zelf ook met regelmaat wat achterover gooide :p

ash-hôôle
12 April 2006, 11:31
Wel schoolfeesten maar meestal alleen voor een bepaalde groep.
Of alleen vmbo klas 3 +4. Of havo/vwo klas 4 en hoger.

heb vorig jaar gala gehad. Stond ik daar in m'n galajurk te springen :{
En zelf een keer met de klas wat georganiseerd. Mooi de hele school voor onszelf :)


En voor de 1e en 2e klassen is er meestal een casino avondje georganiseerd.

Watershyne
9 June 2006, 16:38
De eerste paar jaar ben ik er heen gegaan. Het eerste jaar omdat ik nog niet wist wat voor domper het was, het tweede jaar omdat ik erin geloofde dat het de volgende keer beter zou zijn..

Nu ga ik niet meer.

Het is me ten eerste te schools; geen ruimte voor ontspanning omdat er een constante staat van paraadheid is die erop let of je iets doet dat al dan niet door de beugel kan, met als gevolg dat je je bij gewone dingen al af gaat vragen of het door de beugel kan

Een ander nadelig gevolg is mensen die juist dingen gaan doen die niet door de beugel kunnen en de sfeer verzieken..

Njah en behalve dat het te schools is, is het ook al heel vroeg afgelopen, een soort gat in de avond idee. En dat is jammer..

x-lizz-x
12 June 2006, 15:46
schoolfeesten zijn vet! Iedereen komt er naar toe en iedereen is dronken!

insanity
13 June 2006, 11:21
als het feest bij ons op school was kwam er echt geen alcohol.

schoolfeesten buiten school hadden wel alcohol, en waren dus ook veel gezelliger.

same here op de middelbare school, maar we smokkelden wel een klein beetje naar binnen tuulk, maar niemand werd/wou dronken alleen aangeschoten =)

Watershyne
13 June 2006, 14:57
Same here, maar smokkelen was er ook niet bij...
We werden gecontolleerd bij de ingang. Nah men! Dan heb je het ff gehad.

Maar ik denk dat het examenfeest aankomend jaar wel heel erg leuk gaat worden, mede omdat daar ook alcohol geschonken mag worden. De regels zijn heel anders... :)

Misschien ga ik schoolfeesten dan toch nog een beetje waarderen