PDA

Bekijk de volledige versie : Leerlingen.com Kookboek


ash-hôôle
28 September 2006, 15:03
kruidcake, men neme een pak kruidcake en voege 125 cl water toe. vet het bakblik in en deponeer het beslag erin. 60 minuten in de oven op 160 graden en men heeft een heeeerlijke kruidcake :)

bruggi
28 September 2006, 22:50
Echt een superlekkere pasta, heel erg simpel te maken maar toch apart. Iedereen die ik het voorschotel wil het nog een keer eten :p.

Men neme:

penne (koken)
gorgonzola (in kleine blokjes snijden)
zongedroogde tomaatjes (uit een potje op oliebasis, in kleinere blokjes snijden)
rucola (alleen ff wassen ;))
pijnboompitjes (kort roosteren in koekenpan)

De gorgonzola, zongedroogde tomaatjes en rucola doe je door de pasta als deze gekookt is. Gewoon op het bord is het handigst. Tot slot de pijnboompitjes er over strooien.

Vegetarisch dus. Het komt van een vriendin van de zus van mijn vriend :p, alleen heb ik er zelf rucola bij gedaan. Het idee was veldsla, maar ik vind rucola wat smaakvoller.

Echt een keer proberen mensen, heel easy.

Prestige
3 October 2006, 13:34
Post hier al je lekkere (zelfverzonnen) recepten!
*)

Prestige
3 October 2006, 16:09
hm, copy-paste van Fok? :P

zelf kook ik nooit :o

Nee? Kom nooit op fok :P

Babydress
3 October 2006, 18:37
Leuk topic!
Ik kook niet *-)

MissDuplex
3 October 2006, 20:40
zelfgemaakte 'kipnuggets'

snijd kip in blokjes.
Maak een mix van ei, meel, water en maizena.
Doe de kip en de mix bij elkaar...
Doe de frituurpan aan.. en gooi het zooitje erin en wacht 3 min.
Doe het mandje eventjes 30 sec omhoog. en daarna weer verder
met frituren... Daarna lekker smullen :9

Stevie
3 October 2006, 21:38
nee dat wordt automatisch een kipnugget :+

kel-kel
5 October 2006, 15:06
Heb me maandag een kookboek gekocht en heb dit recept al gemaakt:

BOTERKOEKJES

Dit moet je er voor hebben:
-250 gram bloem
-150 gram boter ( roomboter )
-100 gram basterdsuiker ( mag ook gewone zijn )
-een halve dl water

Verder gebruik je:

-Kom
-Bakplaat
-ovenwanten
-pannenkoekmes
-houten lepel
-spuitzak ( maar als je die niet hebt, een eetlepel )
-steelpannetje

Het recept.

Doe de boter in het steelpannetje en laat die op een laag vuurtje smelten. Doe er een halve dl lauw warm water bij en haal het van het vuur.
Giet het in de kom, en roer er de suiker door en daarne de bloem.
Vet de bakplaat in met boter en warm de over voor op 180 graden.
Spuit met de spuitzak kleine hoopje op de bakplaat.
Heb je geen spuitzak, dan schep je een eetlepel basla op de plaat en druk je hem met de bolle kant van de lepel een beetje plat.
Bak de koekjes in 15 minuten goudbruin.
Haal ze met de ovenhandschoenen uit de oven en steek ze met het pannenkoekmes van de bakplaat.
Leg ze op een bord om af te koelen.

En ze zijn echt heel lekker.
Veel succes als je ze gaat maken.:Y)

Prestige
9 October 2006, 15:24
Echt een recept is het niet maar het is wel verschrikkelijk lekker!

Nodig:
4 minipizzatjes van dr. oetker, smaak tré formaggi
brie
salami(of bijv. zalm of groente voor de veggie's)
een oven

Verwarm de oven voor op ongeveer -/+ 200 graden.
Snijd gewenste hoeveelheid salami (ik doezelf meestal 1 of 2 plakjes per pizza'tje) in reepjes(dat eet makkelijker). Leg dit op je pizza'tjes. Snijd dan grote stukken brie en leg dit ook op de pizza'tjes. Doe de pizza'tjes in de oven en na ongeveer 10-15 minuten zijn ze klaar. En dan heb je GODDELIJKE! pizza'tjes ;)

PFP
9 October 2006, 15:25
jezus wat zijn dit nou voor een recepten.

MD-Noortje
11 October 2006, 18:47
Voor 4 personen

12 lasagnevellen
200g gerookte heilbot
400g tonijn in eigen nat (blik)
250g champignons
3 sjalotjes
100g waterkers
50g vetstof, 50g bloem
5dl melk
peper, zout
150g gemalen kaas

Week eventueel de lasagnevellen in warm water. Snijd de heilbot in stukjes, laat de tonijn goed uitlekken. Reining de champignons en snijd ze in schijfjes. Pel de sjalotjes en snipper fijn. Hak de waterkers fijn. Bak de sjalotjes en champignons even aan in de vetstof. Schep alles uit de vetstof. Voeg bloem toe en roer tot een glad mengsel. Leng aan met de melk en breng aan de kook. Breng op smaak met peper en zout. Roer er de waterkers en 100g gemalen kaas onder. Vul een vuurvaste schotel afwisselend met de vis, groenten, lasagnevellen en saus. Bestrooi met de rest van de kaas. Plaats de lasagne 30 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C.

AMF
11 October 2006, 19:16
wat is vetstof?

ash-hôôle
11 October 2006, 19:27
ik denk boter ofzo?