Enkele bericht bekijken
Oud 17 March 2005, 10:18   #1
bartje518
Aachen TSV
 
bartje518's Avatar
 
Geregistreerd op: 12 January 2002
Locatie: Friedrichshain
Berichten: 13.372
Stuur een bericht via MSN naar bartje518
Standaard VNG eist foto van alle supporters

Alle clubs in de eredivisie moeten hun seizoenkaarthouders bij het begin van het seizoen op foto hebben. Dit is een van de eisen die de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) stelt bij de wijziging van de competitieopzet in de eredivisie. Burgemeesters, minister Remkes van Binnenlandse Zaken en de KNVB overleggen woensdag over de nieuwe indeling.

Het verzamelen van pasfoto's in een database werkt preventief bij het voorkomen van incidenten. Aangezien iedereen in beeld is gebracht, wordt de opsporing van voetbalvandalen vergemakkelijkt, aldus de VNG.

Ze stelt verder dat 26 en 29 december en 29 en 30 april geen speeldata zijn. Het huidige voorstel bevat de mogelijkheid dat de burgemeester gevraagd kan worden op deze dagen te spelen. Het is onaanvaardbaar dat een burgemeester zich moet verantwoorden, indien er op deze data niet gespeeld kan worden, aldus de VNG.

De invoering van onder meer bovenstaande maatregelen moet worden gegarandeerd. Ze zijn namelijk niet alle nieuw en hadden er al eerder kunnen zijn, meent de VNG

Bron : De Telegraaf


============================================

Nederland kent geen voetbalcultuur en staat ook nu weer internationaal voor lul. De competitie wordt geregeerd door Burgemeesters en ministers en alles wordt in het werk gesteld om zo weinig mogelijk mensen in een stadion te krijgen, terwijl die gekken die wel nog een match bezoeken meteen het stempel 'crimineel' krijgen opgeplakt. En waarom? is er dan zoveel aan de hand in en rond de stadions? Ik dacht het niet. Een avondje stappen in het uitgaansgebied van een middelgrote provinciestad, een barbeque avondje in een Tokkie-wijk, een inspectie in een woonwagenkamp leveren doorgaans veel meer problemen op. Voor het geld dat de beveiliging en huisvesting van doorgeslagen wannabe politici had je de komende 10 seizoenen alle risicoduels van een overdosis politie kunnen voorzien.
En dan te bedenken dat de aanname van een simpele voetbalwet deze hele discussie overbodig zou maken, echter daar hebben de Haagse moraalridders geen trek in. Die zou niet nodig zijn want zonder die wet lukt het ook wel. Jaja dat zien we...
En dan vinden sommigen het gek dat steeds meer mensen steeds vaker voor een echte ouderwetse voetbalpot de grens oversteken. Duitsland, België, Engeland...
__________________
FC Energie Cottbus-Alem. Aachen 0-2 Alem. Aachen-Arminia Bielefeld 2-0 VfB Stuttgart-Alem. Aachen 3-1 Alem. Aachen-Borussia Dortmund 1-4 1. FC Nürnberg-Alem. Aachen 1-0 Werder Bremen-Alem. Aachen 3-1 Alem. Aachen-Hertha BSC 0-4 Eintracht Frankfurt-Alem. Aachen ..-..
bartje518 is offline   Met citaat antwoorden