Enkele bericht bekijken
Oud 6 November 2005, 16:35   #1
thali
architect of life
 
thali's Avatar
 
Geregistreerd op: 29 May 2004
Locatie: Belgica
Berichten: 7.713
Standaard Steeds meer vrouwen gamen

We hadden het er gisteren over voor de film.
Citaat:
Vrouwen gamen steeds vaker

Het zijn allang niet meer alleen jongens die verslingerd zijn aan computer-spelletjes, hebben ze in Engeland ontdekt.


Een Brits onderzoek heeft aangetoond dat vrouwen een steeds grotere interesse krijgen in computergames en dat er nog nooit zo veel vrouwen achter pc of console zijn gekropen als tegenwoordig. Van alle gamers in Groot-Brittannië is 25% vrouw. Dat is nog weinig in vergelijking met de Verenigde Staten (39%) en helemáál peanuts in vergelijking met Zuid-Korea: daar is 69% procent van alle gamers van het vrouwelijke geslacht.
De onderzoekers hebben ook een profiel opgesteld van De Brise Gamester: ze is tussen de 30 en 35 jaar oud, speelt zo’n 7 uur per week en geeft gemiddeld 250 euro per jaar uit aan games.

De oorzaak ligt voor een deel in het game-aanbod: er komen steeds meer titels bij die niet alleen leuk zijn voor (jonge) mannen, maar ook voor vrouwen. Voorbeelden daarvan zijn Zelda, de Sims en Prince of Persia: The Sands of Time. Als verklaring zeggen de onderzoekers dat dat games zijn met een goede verhaallijn en aansprekende personages. Maar ook een klassieker als Tetris of een niet al te moeilijk race-spel (Colin MacRae Rally bijvoorbeeld) spreken vrouwen aan. Voor spellen waarbij eerst hele lijsten commando’s geleerd moeten worden, of aan spellen waarin je om de haverklap dood gaat, hebben vrouwen minder interesse.
Bron.
Hoe staan mannelijke gamers hier eigenlijk tegenover? Vinden jullie dat vrouwen ook de spelletjes vol geweld moeten spelen of trekken de zachtaardige games ook jullie aan?
__________________
bombing for peace is like fucking for virginity
beauty booty killerqueen
thali is offline   Met citaat antwoorden