Onderwerp: welke leeftijd
Enkele bericht bekijken
Oud 22 March 2006, 16:29   #117
Jordi_M
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Ik geloof dat je sex kunt hebben wanneer je er klaar voor bent, maar dit wel met de enige volwassenheid, en geestelijk moet je ook wel over de gevolgen van je daad na kunnen denken.

Ik was zelf 16, ben inmiddels 17. De eerste keer was met mijn eerste vriendin waar ik nu nog steeds mee samen ben ( al 1 jaar en 2 maanden ). De eerste keer was ook speciaal. Het is eenmaal zonde als je ontmaagd word om maar gewoon een "wipje" te maken.

Veel mensen raken hun maagd zijn kwijt door een impulsieve actie. Ik had geloof ik circa 5/6/miss 7 maanden met mijn vriendin voordat we sex hadden. Ook verstandig is om er eerst heel veel over te praten, weten waar je aan toe bent. Het klinkt misschien stom, maar je moet ook enige voorbereidingen treffen. Hiermee bedoel ik: Protectie, als er iets misgaat meteen actie kunnen ondernemen ( morning after pil kunnen halen ).

Sommige mensen zijn er nu eenmaal veel eerder bij. Ik was 16, mijn vriendin was net 13. Ze heeft een hele goede band met haar moeder, en het onderwerp was veelbesproken. Ze had tegen haar moeder gezegd het wel een keer te willen proberen, die wenste haar veel succes, en heeft haar voorbereid d.m.v. condooms en extra geld in geval dat er iets mis zou gaan. Ze heeft er ook meteen voor gezorgd dat er snel een pil zou komen.

Het is moeilijk te zeggen op welke leeftijd je sex kan hebben. Je leeftijd staat nu eenmaal los van je volwassenheid ( geestelijk gestelt ).