Onderwerp: altijd net niet
Enkele bericht bekijken
Oud 30 December 2006, 20:28   #24
Nonexistinghero
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Citaat:
Origineel gepost door Let it Be Bekijk Bericht
Je klinkt wel alsof je jezelf zielig vindt.. Wees wat vrolijker, je moet wel openstaan voor anderen [en dat duidelijk maken] anders stapt er idd nooit iemand op je af ! Wees wat spontaner, niet zo stil. Als er in mijn klas iemand zit die zichzelf alleen maar zielig zit te vinden en zich druk zit te maken over dat hij altijd contact moet zoeken... Dan heb ik ook niet zoiets van: Wat een leuke [gezellige, spontane] jongen, daar ga ik es mee praten. Misschien als mensen je beter leren kennen ben je wel zo.. Maar je moet wel zorgen dat ze je beter WILLEN leren kennen.
Ik ben spontaan en altijd open. Als ik niet spontaan was zou ik niet zomaar op anderen kunnen afstappen om kennis te maken. Het enige nadeel van mij daarbij is dat ik na de eerste paar keer praten wat aan de stille kant ben totdat ik genoeg tijd met die persoon besteed heb. Van die negativiteit valt bij mij niks te bespeuren aan de buitenkant, want ik probeer altijd alles van de positieve kant te bekijken. Velen die mij kennen vinden me waarschijnlijk een positief mens. Dat ik negatief nadenk is wat anders... het komt er niet negatief uit.

Ik spreek uit ervaring als ik zeg: Mensen komen nauwelijks naar me toe. Wat m'n gevoelens betreft... ik ben zelf nogal gesloten. Ik sta open voor anderen, maar laat nauwelijks blijken aan anderen hoe ik me voel. Dat is gewoon het soort persoon dat ik ben. Als ik mezelf openstel dan zal ik helemaal geen goede indruk maken (die negatieve gedachten, snappie? Meestal denk ik na voordat ik iets zeg). Zelfs gesloten mensen hebben in het algemeen lang niet zo veel moeite met het ontmoeten van mensen als mij. Zij doen niks en anderen komen vaak wel op ze af. Misschien niet zo veel, maar meer dan genoeg mensen.

Maar goed... zoals altijd moet ik dingen in m'n eentje oplossen. Die manier van denken van mij hoort op zich niks uit te maken, want al m'n bedoelingen zijn goed. Dat merken ze op school ook wel, met al die hulp die ik heb gegeven als ze het nodig hebben, of ze er nou om vragen of niet.
  Met citaat antwoorden