Enkele bericht bekijken
Oud 7 February 2004, 02:45   #8
Ar-Tuur
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Inderdaad Als je zo nodig wil provoceren, oke, maar nu ga je te ver.

Je er houdt er ten eerste een zeer merkwaardige manier van redeneren op na:

Citaat:
Ik heb groot respect voor de NSB, want die mensen gaven heel veel op voor hun (goede) mening, en ze dachten goed te doen, en dan ben je ook goed, ookal zit je onbewust fout... Nee...de NSB is wel oke.
Wat je eigenlijk zegt is dat zolang mensen zelf denken dat ze het goed doen, goed zijn? Hitler, Mussolini, Stalin, Pol Pot en Saddam Hoessein waren er ook van overtuigd dat ze het bij het rechte eind hadden en hun dictaturen en massamoorden goed te praten waren. Maakt dat ze oke?

Je hebt geloof ik geen idee waar de NSB voor stond en wat ze op haar geweten heeft. Als je als ideologie hebt dat het Arische ras superieur is aan alle andere rassen en als die superioriteit geuit wordt in de ideeën dat de andere rassen mochten worden uitgebuit, gemarteld en gedood, heb je dan een goede mening? Is het 'oke' om landgenoten te verraden door een Duitse bezetter die bijv. Rotterdam plat bombardeert te steunen, onschuldige mensen de gruwelijke dood in te jagen in de concentratiekampen door mee te helpen aan razzia's, knokploegen de bevolking te laten terroriseren en over de rug van anderen proberen de macht te grijpen in Nederland?
Lekker dat je daar respect voor hebt...

En bovengenoemde laffe NSB'ers beter dan de moedige mensen die wél opkwamen voor hun medeburgers, die de onschuldigen probeerden te helpen, vochten voor de vrijheid van dit land (en de vrijheid van JOU!) en tegen het fascisme en nazisme? Rot eens gauw op en ga je schamen.
  Met citaat antwoorden