Enkele bericht bekijken
Oud 4 May 2004, 23:49   #1
bartje518
Aachen TSV
 
bartje518's Avatar
 
Geregistreerd op: 12 January 2002
Locatie: Friedrichshain
Berichten: 13.372
Stuur een bericht via MSN naar bartje518
Thumbs down Degradatie/promotiesysteem Nederland

Wat vinden jullie van dit systeem? Als je erover na gaat denken dan is het echt een systeem geboren uit zwakte.

In Nederland spelen we met 18 clubs in de eredivisie, en 19 in de 1e divisie. Met een beetje pech promoveert er daarvan één, en degradeert er ook eentje. In elk zichzelfrespecterend voetballand zijn dat er veel meer.

In de 1e divisie blijkt dat het nog gekker kan. Daar degradeert helemaal niemand. Ook het periode-titelsysteem is duidelijk een zwaktebod. Wanneer je iemand probeert duidelijk te maken dat Fortuna Sittard of FC Dordrecht al wéken nergens meer om spelen dan roept men meestal 'ja, maar er komt nog een 4e periode'. Oh, dus die resterende wedstrijden van de 3e periode boeien verder niks? Competitievervalsing ten top in feite.

Bovendien bestaat er dan de mogelijkheid dat de nummer 11, of de nummer 7 promoveert, terwijl de nummer 2 over een heel jaar een stuk beter gepresteerd kan hebben. Sterker nog, de nummer laatst kan zelfs in theorie promoveren.

In de eredivisie kan de nummer 17, de één-naslechtste dus, gewoon zich handhaven, terwijl er toch maar 1 hele club het slechter gedaan heeft.

Kom ik weer met Duitsland Maar daar spelen in de 2e bundesliga, 3 wedstrijden voor het einde, precies 2 clubs nergens meer om. De nummer 1 en de nummer laatst. 3 clubs promoveren, 4 degraderen. Het verschil tussen de nummer 15, die dus degradeert, en de nummer 10 is slechts 2 punten. In theorie kan een club, MSV Duisburg, 3 wedstrijden voor het einde zelfs nog promoveren en ook degraderen. Competitievervalsing komt dan ook nauwelijks voor, hooguit een laatste wedstrijd.

Wat vinden jullie van ons huidige systeem, dat in de 1e divisie net zo spannend is als het kijken naar het groeien van gras?
__________________
FC Energie Cottbus-Alem. Aachen 0-2 Alem. Aachen-Arminia Bielefeld 2-0 VfB Stuttgart-Alem. Aachen 3-1 Alem. Aachen-Borussia Dortmund 1-4 1. FC Nürnberg-Alem. Aachen 1-0 Werder Bremen-Alem. Aachen 3-1 Alem. Aachen-Hertha BSC 0-4 Eintracht Frankfurt-Alem. Aachen ..-..
bartje518 is offline   Met citaat antwoorden