Ga Terug   Leerlingen.com Forum > Multi Media > Computers & Internet
FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen

Computers & Internet Problemen met je computer, of weet je niet welke router nu te moeten installeren voor je breedbandje? Dit, en andere zaken vind je hier!

Antwoord
 
Onderwerpopties Stem op Onderwerp Weergavemodus
Oud 1 February 2011, 19:31   #1
Fuzzy
Ohja joh?!?
 
Fuzzy's Avatar
 
Geregistreerd op: 13 May 2010
Locatie: Ergens in zeeland
Berichten: 354
Standaard Even een vraagje

ik heb dus die Powermac G4 en ik zal dr ff wat specs van geven:

Processortype: PowerPC G4 (2.9)
Aantal processors: 2
Processorsnelheid: 450 MHz
L2-cache (per processor): 1 MB
Geheugen: 1.25 GB
Bussnelheid: 100 MHz
Chipsetmodel: ATY,Rage128Pro

enz. enz.

Voor zijn specs is hij offline gewoon redelijk snel; programma's als iTunes staan binnen een paar seconden op het scherm!
Nu ga ik met Firefox een beetje no-life het leerlingen forum (o.i.d.) afspeuren en het word echt een totale ramp! jezus wat sloom issie! nu zal ik over youtube en zo maar niet beginnen.

Ik dus een internet snelheids test doen en daar kwam dus dit uit:


niet slecht, toch? kan beter, maar voor gewoon een beetje hyven enz. moet het ruim en ruim voldoende zijn...
heeft iemand enig idee waar dit aan ligt??
__________________
Krijg nou tieten!
Fuzzy is offline   Met citaat antwoorden
Oud 1 February 2011, 20:06   #2
Deegbal
Visitor Message Moderator
 
Deegbal's Avatar
 
Geregistreerd op: 29 September 2008
Locatie: Grunn, mien jong!
Berichten: 17.275
Standaard

Aan de specificaties?
__________________
Luxus ductus a curiu crato.
Deegbal is offline   Met citaat antwoorden
Oud 1 February 2011, 20:18   #3
Fuzzy
Ohja joh?!?
 
Fuzzy's Avatar
 
Geregistreerd op: 13 May 2010
Locatie: Ergens in zeeland
Berichten: 354
Standaard

euh, je bedoelt dan een combi van mn specs en het gebruiken van internet??
__________________
Krijg nou tieten!
Fuzzy is offline   Met citaat antwoorden
Oud 1 February 2011, 20:30   #4
Deegbal
Visitor Message Moderator
 
Deegbal's Avatar
 
Geregistreerd op: 29 September 2008
Locatie: Grunn, mien jong!
Berichten: 17.275
Standaard

Ik denk dat je PC je offline taken wel kan hebben, maar dat in combinatie met zware internetsites = crash.

Heb je veel processen aanstaan?
__________________
Luxus ductus a curiu crato.
Deegbal is offline   Met citaat antwoorden
Oud 1 February 2011, 20:48   #5
Young
Super Lid
 
Young's Avatar
 
Geregistreerd op: 19 April 2010
Locatie: Uganda
Berichten: 5.544
Standaard

Hoor ik jou daar nou PC zeggen?
Young is offline   Met citaat antwoorden
Oud 1 February 2011, 20:57   #6
Fuzzy
Ohja joh?!?
 
Fuzzy's Avatar
 
Geregistreerd op: 13 May 2010
Locatie: Ergens in zeeland
Berichten: 354
Standaard

nee, eigenlijk alleen maar firefox en itunes (zonder itunes het zelfde gelul) waarvan dan 2 tabs open (hyves, leerlingenforum) en ebuddy.
__________________
Krijg nou tieten!
Fuzzy is offline   Met citaat antwoorden
Oud 1 February 2011, 21:02   #7
Baloe
Cool
 
Baloe's Avatar
 
Geregistreerd op: 3 February 2010
Locatie: Arnhem
Berichten: 6.897
Standaard

Laat me je pijn verzachten

__________________
Life is spontaneous

Don't take it too seriously
Baloe is offline   Met citaat antwoorden
Oud 1 February 2011, 21:04   #8
Fuzzy
Ohja joh?!?
 
Fuzzy's Avatar
 
Geregistreerd op: 13 May 2010
Locatie: Ergens in zeeland
Berichten: 354
Standaard

Citaat:
Origineel gepost door Baloe Bekijk Bericht
Laat me je pijn verzachten

*lame internet specs*
maar jij kan waarschijnlijk wel filmpje op youtube kijken met je computer
__________________
Krijg nou tieten!
Fuzzy is offline   Met citaat antwoorden
Oud 1 February 2011, 21:05   #9
Baloe
Cool
 
Baloe's Avatar
 
Geregistreerd op: 3 February 2010
Locatie: Arnhem
Berichten: 6.897
Standaard

nadat ik m aangezet heb en hij 5 minuten heeft geladen, dan wel ja
__________________
Life is spontaneous

Don't take it too seriously
Baloe is offline   Met citaat antwoorden
Oud 1 February 2011, 21:08   #10
Fuzzy
Ohja joh?!?
 
Fuzzy's Avatar
 
Geregistreerd op: 13 May 2010
Locatie: Ergens in zeeland
Berichten: 354
Standaard

Citaat:
Origineel gepost door Baloe Bekijk Bericht
nadat ik m aangezet heb en hij 5 minuten heeft geladen, dan wel ja
haha, is het echt zo erg?
hij streamt op 240 (oid) toch wel wel gewoon soepel je filmpjes?
__________________
Krijg nou tieten!
Fuzzy is offline   Met citaat antwoorden
Oud 1 February 2011, 21:11   #11
Baloe
Cool
 
Baloe's Avatar
 
Geregistreerd op: 3 February 2010
Locatie: Arnhem
Berichten: 6.897
Standaard

wut? keb geen verstand van pc's
__________________
Life is spontaneous

Don't take it too seriously
Baloe is offline   Met citaat antwoorden
Oud 1 February 2011, 21:14   #12
Fuzzy
Ohja joh?!?
 
Fuzzy's Avatar
 
Geregistreerd op: 13 May 2010
Locatie: Ergens in zeeland
Berichten: 354
Standaard

oke, heeft iemand hier dan wel verstand van mac's en kan die gene me misschien helpen?
__________________
Krijg nou tieten!
Fuzzy is offline   Met citaat antwoorden
Oud 1 February 2011, 21:15   #13
Baloe
Cool
 
Baloe's Avatar
 
Geregistreerd op: 3 February 2010
Locatie: Arnhem
Berichten: 6.897
Standaard

SYoung & Kwalvis
__________________
Life is spontaneous

Don't take it too seriously
Baloe is offline   Met citaat antwoorden
Oud 1 February 2011, 21:16   #14
blabla1993
Super Lid
 
blabla1993's Avatar
 
Geregistreerd op: 1 October 2006
Berichten: 10.729
Standaard

Net alsof die speedtest dingen iets zeggen. Die max. Up en Down haal je toch nooit.
__________________
1234hoedjevanpapier
blabla1993 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 1 February 2011, 21:19   #15
Fuzzy
Ohja joh?!?
 
Fuzzy's Avatar
 
Geregistreerd op: 13 May 2010
Locatie: Ergens in zeeland
Berichten: 354
Standaard

ja, maar daar gaat het nu toch niet om? het zal vast wel bij de 8 mb/s komen ofzo, dan heb je alsnog geen sloome verbinding dus kan het daar niet aan liggen, toch?
__________________
Krijg nou tieten!
Fuzzy is offline   Met citaat antwoorden
Oud 1 February 2011, 21:26   #16
Young
Super Lid
 
Young's Avatar
 
Geregistreerd op: 19 April 2010
Locatie: Uganda
Berichten: 5.544
Standaard

Ik heb nooit veel verstand van hardware gehad hoor

Maar ik weet niet... De specificaties van mijn macbook zijn al bij alle onderdelen minimaal 2x zo hoog, bij sommige 5x.
Dus het stelt niet verbazingwekkend veel voor wat er in die kast zit Aan de internet verbinding zal het iig niet liggen. (tenzij je je verbinding dus met een hele hoop andere zaken aan het overbelasten bent, of downloads)

Als je hem opnieuw opstart en alleen op ll.com gaat, doet hij het dan wel fatsoenlijk?

En waarom gebruik je Firefox en niet Safari?
Safari is zoveel fijner
Young is offline   Met citaat antwoorden
Oud 1 February 2011, 21:27   #17
blabla1993
Super Lid
 
blabla1993's Avatar
 
Geregistreerd op: 1 October 2006
Berichten: 10.729
Standaard

Citaat:
Origineel gepost door Fuzzy Bekijk Bericht
ja, maar daar gaat het nu toch niet om? het zal vast wel bij de 8 mb/s komen ofzo, dan heb je alsnog geen sloome verbinding dus kan het daar niet aan liggen, toch?
Als die tests niks zeggen over je verbinding, zoals ik beweer, kan het dus wel degelijk aan je verbinding liggen.
__________________
1234hoedjevanpapier
blabla1993 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 1 February 2011, 22:17   #18
the_darkness
F0rum God +
 
the_darkness's Avatar
 
Geregistreerd op: 12 December 2007
Berichten: 24.954
Standaard

ligt aan je instellingen.
mijn speedtest is like 4x zo laag, en ik surf als een malle.
__________________
The GOD OF FAIL is here!
The FAIL God now officially has 429 worshippers.
Start worshipping me today and get a personal FAIL poem for free!
the_darkness is offline   Met citaat antwoorden
Oud 2 February 2011, 06:59   #19
Fuzzy
Ohja joh?!?
 
Fuzzy's Avatar
 
Geregistreerd op: 13 May 2010
Locatie: Ergens in zeeland
Berichten: 354
Standaard

Citaat:
Origineel gepost door blabla1993 Bekijk Bericht
Als die tests niks zeggen over je verbinding, zoals ik beweer, kan het dus wel degelijk aan je verbinding liggen.
ja hoor, je hebt gelijk. goed zo!


als ik btw gewoon surf zonden andere dingen open te hebben staan is er het zelfde probleem...
de rede waarom ik het raar vond is, omdat ik met mijn Dell XPS T500 (500Mhz Pentium III met 128mb werkgeheugen) wel gewoon en internetten en msnen op een normaalt tempo; zonder dat pagina's gaan haperen ofzo.
__________________
Krijg nou tieten!
Fuzzy is offline   Met citaat antwoorden
Oud 2 February 2011, 14:29   #20
Young
Super Lid
 
Young's Avatar
 
Geregistreerd op: 19 April 2010
Locatie: Uganda
Berichten: 5.544
Standaard

Je had eerst toch ook problemen met het besturingssysteem?...
Young is offline   Met citaat antwoorden
Oud 2 February 2011, 20:13   #21
Fuzzy
Ohja joh?!?
 
Fuzzy's Avatar
 
Geregistreerd op: 13 May 2010
Locatie: Ergens in zeeland
Berichten: 354
Standaard

ja klopt, is nog steets niet opgelost. misschien issie ook wel sneller als hij opnieuw is geinstaleerd...
Er was iemand zo aardig om een kopie van OS X 10.4.11 te maken, die had hij vandaag pas op de post gedaan.
we zullen het zien =D

Ik dacht dat het zou helpen als ik er een andere netwerkkaart in zet, maar ik twijfelde hier aan omdat de rest van het systeem (met firefox of safari nog draaiende) ook gewoon redelijk snel draait. ik ga er sowieso nog meer werkgeheugen in zetten dus misschien dan dat ook wat helpt...
__________________
Krijg nou tieten!
Fuzzy is offline   Met citaat antwoorden
Oud 2 February 2011, 20:44   #22
Young
Super Lid
 
Young's Avatar
 
Geregistreerd op: 19 April 2010
Locatie: Uganda
Berichten: 5.544
Standaard

Misschien ligt het daar dan dus aan slimpie
Young is offline   Met citaat antwoorden
Oud 2 February 2011, 21:42   #23
Fuzzy
Ohja joh?!?
 
Fuzzy's Avatar
 
Geregistreerd op: 13 May 2010
Locatie: Ergens in zeeland
Berichten: 354
Standaard



Ik dacht, misschien ken iemand het probleem ofzo
__________________
Krijg nou tieten!
Fuzzy is offline   Met citaat antwoorden
Oud 2 February 2011, 21:43   #24
Young
Super Lid
 
Young's Avatar
 
Geregistreerd op: 19 April 2010
Locatie: Uganda
Berichten: 5.544
Standaard

Zorg eerst nou maar eens dat je OSX fatsoenlijk aan de praat krijgt op je G4

Kan die G4 eigenlijk wel OSX fatsoenlijk draaien? De besturingssystemen van Mac zijn licht, maar die G4 is nou ook niet bepaald de meest krachtige computer
Young is offline   Met citaat antwoorden
Oud 2 February 2011, 21:47   #25
Fuzzy
Ohja joh?!?
 
Fuzzy's Avatar
 
Geregistreerd op: 13 May 2010
Locatie: Ergens in zeeland
Berichten: 354
Standaard

10.4.11 word gewoon officieel ondersteund door apple (destijds dan) dus ik denk van wel...
__________________
Krijg nou tieten!
Fuzzy is offline   Met citaat antwoorden
Oud 2 February 2011, 22:12   #26
Young
Super Lid
 
Young's Avatar
 
Geregistreerd op: 19 April 2010
Locatie: Uganda
Berichten: 5.544
Standaard

Ah okay dan zal het wel niet aan het besturingssysteem zélf liggen iig, dat hij niet goed op de G4 zou draaien..
Misschien wel dat het op het moment dus niet goed werkt
Young is offline   Met citaat antwoorden
Oud 4 February 2011, 11:28   #27
Kwalvis
Geen Zeester
 
Kwalvis's Avatar
 
Geregistreerd op: 12 July 2010
Locatie: Dat gaat je niks aan.
Berichten: 563
Standaard

Citaat:
Origineel gepost door Fuzzy Bekijk Bericht
ik heb dus die Powermac G4

Nu ga ik met Firefox een beetje no-life het leerlingen forum (o.i.d.) afspeuren en het word echt een totale ramp! jezus wat sloom issie! nu zal ik over youtube en zo maar niet beginnen.
Een maatje heeft oude imac (die met kantel scherm) en die is op internet ook F*cking langzaam!

Maar zijn internet is gewoon goed.
Ik denk dat je gewoon een keer OS X er opnieuw op moet zetten.

Goodluck!
__________________
Dying is for fools!
Kwalvis is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord

Onderwerpopties
Weergavemodus Stem op dit onderwerp:
Stem op dit onderwerp::

Berichting Regels
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smilies zijn Aan
[IMG] code is Aan
HTML code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. De tijd is nu 05:46.


Forum software: vBulletin 3
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.