![]() |
Hoe...
... moet je bier tappen :$ ? Donderdag moet ik in het ziekenhuis werken ( opening van hartkliniek ), achter de bar of in de bediening... nou het lijkt het me onwaarschijnlijk dat er bier wordt verkocht, maar als het wel zo is weet je...
Heb het weleens een keertje gedaan, maar da's al 2 jaar geleden :| |
schuin onder de tap steken, laten vollopen tot het bijna vol is,draaien en beetje schuim op laten stromen, en van onder trekken :p
|
eerst tap open gooien daarna glas er schuin onder zodat het bier er inrolt en dan kijken hoe het gaat, en daarna nog 30 biertjes proberen :yes:
|
Hebben ze een automatische of een "normale" ?
Schuin onder de tap en vlak voor het vol is er onder uit halen, zodat de schuim ruimte heeft om omhoog te komen en je een biertje heb met mooi 2 vingers dik. |
Hm nou maar hopen dat ut goed gaat :+
|
Citaat:
|
je mag oefenen hoor:p
maar dan op jou kosten;) 1 pintje graag:9 |
Mits het Murphy's Red of Killkenny's is, dan zo angzaam mogelijk tappen zodat er geen schuim op komt :)
|
Wat hierboven al gezegt is dus :).
En als het bier te hard stroomt en je dus te veel schuim krijgt, de pint hoger & schuiner houden. Stroomt het bier nogal langzaam en wil je meer schuim, je pint lager houden, en sneller recht houden :) |
en het schuim moet twee vinger dik zijn :P
|
het is heel simpel eigenlijk. Ik mag hopen voor je dat je onder een lage druk moet tappen. Maar iig hoe dan ook: je doet de kraan volledig open en laat eerst het schuim eruit lopen (door een fractie van een seconde), vervolgens doe je het glas schuin onder de tap. Officieel mag het glas de kraan niet raken, maar als je het glas tegen de kraan aan drukt, dan tapt dat wel veel makkelijker. Als je een tap hebt met een hoge druk, dan moet je vaak een deel van het bier over het glas laten lopen (terwijl je die nog schuin houdt). Als je een tap hebt met een lage druk (wat me waarschijnlijk lijkt in jouw geval), dan tap je het laatste beetje wat in het glas kan recht omhoog (dus het glas niet meer schuin). Vervolgens bij een lage druk moet je ongeveer 1 vinger in het glas over houden en dan krijg je als het goed is 2 vingers schuim :). Bij hoge druk doe je de tap gewoon uit nadat je een beetje bier over de rand hebt laten lopen en dat trekt zich vanzelf bij. Ikzelf hou trouwens de glazen ongeveer op een hoek van ongeveer 30 graden (bij hoge druk).
[edit]Als je een tap hebt met een lage druk, kan het soms ook zo zijn dat je geen bier van tevoren moet laten lopen, omdat je anders helemaal geen schuim over houdt[/edit] |
Alle tijden zijn GMT +1. De tijd is nu 20:06. |
Forum software: vBulletin 3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.