het is heel simpel eigenlijk. Ik mag hopen voor je dat je onder een lage druk moet tappen. Maar iig hoe dan ook: je doet de kraan volledig open en laat eerst het schuim eruit lopen (door een fractie van een seconde), vervolgens doe je het glas schuin onder de tap. Officieel mag het glas de kraan niet raken, maar als je het glas tegen de kraan aan drukt, dan tapt dat wel veel makkelijker. Als je een tap hebt met een hoge druk, dan moet je vaak een deel van het bier over het glas laten lopen (terwijl je die nog schuin houdt). Als je een tap hebt met een lage druk (wat me waarschijnlijk lijkt in jouw geval), dan tap je het laatste beetje wat in het glas kan recht omhoog (dus het glas niet meer schuin). Vervolgens bij een lage druk moet je ongeveer 1 vinger in het glas over houden en dan krijg je als het goed is 2 vingers schuim

. Bij hoge druk doe je de tap gewoon uit nadat je een beetje bier over de rand hebt laten lopen en dat trekt zich vanzelf bij. Ikzelf hou trouwens de glazen ongeveer op een hoek van ongeveer 30 graden (bij hoge druk).
[edit]Als je een tap hebt met een lage druk, kan het soms ook zo zijn dat je geen bier van tevoren moet laten lopen, omdat je anders helemaal geen schuim over houdt[/edit]