Ga Terug   Leerlingen.com Forum > Algemeen > Gezondheid & Lifestyle
FAQ Ledenlijst Kalender Berichten van vandaag

Gezondheid & Lifestyle Gezondheidsvragen? Jouw lichaam, je kleding, of gewoon je manier van leven.

Antwoord
 
Onderwerpopties Stem op Onderwerp Weergavemodus
Oud 16 October 2004, 20:19   #1
bootje
Meest gerespecteerde forummer
 
bootje's Avatar
 
Geregistreerd op: 29 December 2001
Locatie: België
Berichten: 7.675
Smile Koken + specialiteit

Als je zelf kookt, wat is dan je specialiteit. liefst met bijgevoegd receptje
Diepvriesmaaltijden en take-aways tellen niet
__________________
We'll meet again, don't know where, don't know when, but I know we'll meet again some sunny day.
bootje is offline   Met citaat antwoorden
Oud 16 October 2004, 20:59   #2
Alpha
FORE!!!
 
Alpha's Avatar
 
Geregistreerd op: 15 April 2003
Locatie: Den Bosch
Berichten: 3.523
Stuur een bericht via MSN naar Alpha
Standaard

ik ben eigenlijk best goed in het bakken van taarten en pannekoeken

favo recept is een taart uit Canada ... recept komt nog wel ...
__________________
(\_/)
(O.o) This is Hassan bin Ali.
(> <) Copy Hassan bin Ali into your signature to help him on his way to world Domination.
Alpha is offline   Met citaat antwoorden
Oud 16 October 2004, 21:22   #3
AmbyPur
Lid
 
Geregistreerd op: 12 April 2002
Locatie: Groningen
Berichten: 13.799
Standaard

ik moet mijn specialiteit nog ontdekken

maar ik vind pasta's leuk om te maken

voor macaroni en spaghetti gebruik ik graag een potje tomatensaus met olijven en dan gooi ik er smack door (lunchworst.. hoe het ook mag heten) en nog een heleboel groenten (paprika, ui, knoflook, prei, champignons) eerst de smack in kleine stukjes en dat eerst aanbakken, dan de ui! en de wat verder het beste is voor de volgorde weet ik niet en op het laatst de saus erdoor. en natuurlijk al-tijd zout & peper en het liefst nog wat lekkere kruiden erdoor.

voor lasagne gebruik ik vaak pakjes van de knor ofzo. dan gooi k er zelf vaak nog wel in ieder geval champignons doorheen en soms nog wat meer groenten. en dan als alles in de ovenschaal zit afmaken met een heleboel geraspte kaas en paneermeel

en mijn favoriete gebakken eitje:
ei in de pan, dooier kapot, zout, peper en italiaanse of provencaalse kruiden erop, beide kanten bakken.
twee boterhammen smeren met boter, dikke laag kaas ertussen, eitje ertussen en smullen maar
AmbyPur is offline   Met citaat antwoorden
Oud 16 October 2004, 21:48   #4
biffyclyro
Lid
 
biffyclyro's Avatar
 
Geregistreerd op: 1 September 2002
Locatie: leidschendam
Berichten: 11.855
Standaard

mjam kan wel redelijk goed koken hoor en vind het heel cool om te doen!
maar heb denk niet echt een specialiteit..
__________________
We are two mariners, our ships' sole survivors in this belly of a whale
biffyclyro is offline   Met citaat antwoorden
Oud 17 October 2004, 10:16   #5
Sedes
° Blub °
 
Sedes's Avatar
 
Geregistreerd op: 3 June 2003
Locatie: Gent & Brugge
Berichten: 5.634
Standaard

heb niet echt een specialiteit, maar hetgene dat ik het meeste klaarmaak is toch wel "patat dauphinois"

(recept, simpel: lage gesneden aardappels, peper & zout erop, kaas erop, room erover gieten en zo paar keer herhalen.. Derna zo'n uur in de oven)
__________________
(\_/)
(O.o) This is Bunny.
(> <) Copy Bunny into your signature to help him on his way to world Domination.
Sedes is offline   Met citaat antwoorden
Oud 17 October 2004, 12:58   #6
psychobunny
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Scampi's in de duivelssaus, paella, en andere pastadingen
  Met citaat antwoorden
Oud 17 October 2004, 13:17   #7
bootje
Meest gerespecteerde forummer
 
bootje's Avatar
 
Geregistreerd op: 29 December 2001
Locatie: België
Berichten: 7.675
Standaard

maredsous-soep is wel lekker

3 grote uien snijden en stoven. een groot blik gepelde tomaten erbij en nog wa laten stoven. dan een liter of 2-3 water. een doosje maredsous smeerkaas (met room) erbij, mixen en wat peterselie en je hebt soep. heerlijke soep zelfs
__________________
We'll meet again, don't know where, don't know when, but I know we'll meet again some sunny day.
bootje is offline   Met citaat antwoorden
Oud 17 October 2004, 13:50   #8
LexS
BeHeerser
 
Geregistreerd op: 25 March 2004
Locatie: Amsterdam
Berichten: 1.800
Standaard

Tja specialiteit... Alles is mijn specialiteit als ik het recept maar heb.

Maar ik experimenteer graag met pasta ingredienten enzovoort. Ook met salades.
LexS is offline   Met citaat antwoorden
Oud 17 October 2004, 19:13   #9
SpiNe
Trots van het noorden.
 
SpiNe's Avatar
 
Geregistreerd op: 13 August 2002
Locatie: grunn
Berichten: 3.893
Stuur een bericht via MSN naar SpiNe
Standaard

chocolademelk

met geheim recept
__________________
Sick liaisons raised this monumental mark the sun sets forever over Blackwater park.

Laatst aangepast door SpiNe : 17 October 2004 om 19:28
SpiNe is offline   Met citaat antwoorden
Oud 21 October 2004, 19:26   #10
Sanne
Whooohooo
 
Sanne's Avatar
 
Geregistreerd op: 17 December 2003
Locatie: Tilburg
Berichten: 7.664
Standaard

pasta met gorgonzola en gerookte zalm

men neme:
pasta
gorgonzola
creme fraiche
verse bieslook
gerookte zalm

pasta koken
gorgonzola laten smelten
creme fraiche bij de gorgonzola
verse bieslook bij de saus
aan het eind (als de pasta bijna goed is) de gerookte zalm bij de saus doen

MMMM
__________________
Well they said it changes when the sun goes down
Around here

Laatst aangepast door Sanne : 21 October 2004 om 20:28
Sanne is offline   Met citaat antwoorden
Oud 21 October 2004, 20:21   #11
LexS
BeHeerser
 
Geregistreerd op: 25 March 2004
Locatie: Amsterdam
Berichten: 1.800
Standaard

Yes, ik mag jou verbeteren. Het is creme fraiche.

Leuk recept btw. Ik heb trouwens een nieuwe specialiteit. De vernieuwde Big Mac. Werk in een café/restaurant en als het rustig is gaan we experimenteren met personeelseten. Zelf hamburger gemaakt van ossenhaaspuntjes met de staafmixer.
LexS is offline   Met citaat antwoorden
Oud 21 October 2004, 20:29   #12
Sanne
Whooohooo
 
Sanne's Avatar
 
Geregistreerd op: 17 December 2003
Locatie: Tilburg
Berichten: 7.664
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door LexS
Yes, ik mag jou verbeteren. Het is creme fraiche.
heb ik toch
__________________
Well they said it changes when the sun goes down
Around here
Sanne is offline   Met citaat antwoorden
Oud 21 October 2004, 20:51   #13
LexS
BeHeerser
 
Geregistreerd op: 25 March 2004
Locatie: Amsterdam
Berichten: 1.800
Standaard

Ohja sorry, ik las een beetje scheel.
LexS is offline   Met citaat antwoorden
Oud 21 October 2004, 21:23   #14
AmbyPur
Lid
 
Geregistreerd op: 12 April 2002
Locatie: Groningen
Berichten: 13.799
Standaard

OOOH dat ga ik ook een keer maken ! gerookte zalm martijn vind dat alleen niet lekker dus heb ik de hele pasta voor mezelf


en vanavond heeft mn opa het recept voor zijn overheerlijkste kruimelvlaai op mijn moeder en mij overgedragen maar het recept is geheim

kheb wel wat handige tips voor als je taart gaat maken:

-gebruik patent-bloem. gewone bloem is goed voor bijv. brood, maar patent-bloem (tarwe) is goed voor zo'n taartdeeg
-om deeg van je handen te krijgen: doop ze even in de bloem en dan goed langs elkaar wrijven; schrob je alles er zo af

-eerst aluminiumfolie in de springvorm doen en dan goed invetten, dan gaat de taart er het mooist uit

-voor deeg uitrolen: men neme een lang stuk plastic folie (van dat doorzichtige wat zo snel op elkaar plakt). aanrecht (of wat dan ook) goed instrooien met bloem, folie erop, bloem op de bovenste helft van de folie, klont deeg erop en een beetje plat maken, goed bloem op het deeg, onderste helft van de folie over het deeg doen. (deeg ingepakt ) en dan met de deegroller (of een fles ofzo) uitrollen. heb je niet zoveel last van dat geplak aan het aanrecht

-als de deeg in de springvorm zit er wat paneermeel in strooien om vocht op te vangen! dikke laag mag bij appeltaart bijvoorbeeld.

-beetje (abrikozen)jam erin voor de smaak, beetje in de randjes zodat je niet zo'n droge dikke korst krijgt

-de vulling van de vlaai aan de buitenkant hoger dan in het midden

AmbyPur is offline   Met citaat antwoorden
Oud 22 October 2004, 00:30   #15
Headliner
Slechtst Geklede Forummer
 
Geregistreerd op: 14 January 2002
Berichten: 15.298
Standaard

ik ken wel een eitje bakken
Headliner is offline   Met citaat antwoorden
Oud 22 October 2004, 09:38   #16
Alpha
FORE!!!
 
Alpha's Avatar
 
Geregistreerd op: 15 April 2003
Locatie: Den Bosch
Berichten: 3.523
Stuur een bericht via MSN naar Alpha
Standaard

kan trouwens ook best goede pasta's maken ... maar heb vaak geen tijd om uitgebreid te gaan koken
__________________
(\_/)
(O.o) This is Hassan bin Ali.
(> <) Copy Hassan bin Ali into your signature to help him on his way to world Domination.
Alpha is offline   Met citaat antwoorden
Oud 22 October 2004, 17:36   #17
BlackTurtle
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

nasi met scampi's en kleine garnalen

scampi's en de garnalen licht aanfruiten in de koekepan, in een bakje doen en wegzetten

rijst klaarmaken(pandan rijst, niet van die vieze witte)

nou en dan alle groenten in de wok met wat sambol en ketjap

en met groenten tja, dat hangt er van af waar je van houd, ik neem meestal gewoon een pakje wokgroente, taugee kleine maiskolfjes,prei wortel tis maar net wat je zelf wilt, beetje seroendang er overheen(gemalen kokos, met kruiden)

rijst erbij, scheutje ketjap er overheen en als ALLERLAATSTE de garnalen erbij de boel goed doorhusselen, de scampi's apart houden, die verdeel je over het aantal borden,

borden klaarmaken, scampies er op stukje kroepoek ernaast. yummie yummie

ik heb het idee dat ik wat vergeet, misschien kom ik er later op.
  Met citaat antwoorden
Oud 22 October 2004, 18:16   #18
The6thgate
Lid
 
The6thgate's Avatar
 
Geregistreerd op: 23 April 2002
Berichten: 11.029
Standaard

macaroni en dat soort dinge, erg makkelijk

rundergehakt, ui, prei, knoflook, tomaat, tomatenpuree, peper, zout en de tagliatelli uiteraard

of chili concarne, maak k bijna op dezelfde manier klaar, maar dan chilipoeder ipv tomatenpuree en bruine bonen ipv tagliatelli

allemaal goed te eten.
donderdag gaan mn ouders een week weg dus ik denk dat ik maar eens wat nieuwe dingen ga proberen
The6thgate is offline   Met citaat antwoorden
Oud 22 October 2004, 18:36   #19
CharmedOne
Lid
 
CharmedOne's Avatar
 
Geregistreerd op: 2 July 2003
Locatie: Rotterdam
Berichten: 8.304
Stuur een bericht via MSN naar CharmedOne
Standaard

Haha ik kan heel goed koken volgens mijn moeder/vader/broer en vrienden

Heb niet echt een specialiteit, kan wel hele lekkere kip maken uit de oven
CharmedOne is offline   Met citaat antwoorden
Oud 22 October 2004, 19:33   #20
K@rima!
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Headliner
ik ken wel een eitje bakken
same here
  Met citaat antwoorden
Oud 23 October 2004, 09:51   #21
lieve colafles
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

ik vind koken echt ontzettend leuk!
ik expirimenteer ook heel veel met wat lekker is, maar dan ontdek ik echt dingen waarvan ik het bestaan niet weet, maar dan later ergens terug vind

zoals:

paprikapatat
citroenmayonaise


verder vind ik fruitsalades leuk om te maken en alles wat italiaans is
  Met citaat antwoorden
Antwoord


Berichting Regels
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smilies zijn Aan
[IMG] code is Aan
HTML code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. De tijd is nu 22:56.


Forum software: vBulletin 3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.