Citaat:
Origineel gepost door Mr. Macphisto
Als je de tap gewoon vol open gooist en je glas er schuin in hangt is tappen geen kunst.
|
klopt, maar wist jij dat je je spatel onder een hoek van 45 graden moet houden en dan 1x afschuimen om te zorgen dat de hopbitters eraf worden geschuimd. Dat je anders de hopbitters in het biertje duwt en je bier bitterder wordt.
Dat je je spatel niet moet aftikken omdat anders het water-film laagje verbroken wordt en dat je dan niet een mooi bol effect krijgt van het schuim na het afschuimen en er grote luchtbellen in komen.
Dat je je glas niet moet leegschudden als je het hebt gespoeld omdat dan ook het water-film laagje wordt verbroken en je geen goede schuimkraag krijgt.
Dat je de tap 1e sec. open moet houden zodat de prop eruit is, en je de tap in 1x open en dicht moet gooien omdat je anders een deel alleen schuim uit je tap krijgt.
Dat je glas nooit onder de tap mag zetten.
De meeste zijn basisdingen, maar toch blijft het handig en leuk om van 10 tot 3 dit te leren en elk biertje te mogen zuipen
Om iedereen te verwennen, biertje van mij. Ik tap