Ga Terug   Leerlingen.com Forum > Algemeen > Gezondheid & Lifestyle
FAQ Ledenlijst Kalender Berichten van vandaag

Gezondheid & Lifestyle Gezondheidsvragen? Jouw lichaam, je kleding, of gewoon je manier van leven.

Antwoord
 
Onderwerpopties Stem op Onderwerp Weergavemodus
Oud 9 August 2005, 15:32   #1
thali
architect of life
 
thali's Avatar
 
Geregistreerd op: 29 May 2004
Locatie: Belgica
Berichten: 7.713
Standaard Gerechtjes

Wat maak jij vaak en graag klaar? Of wat vind jij nu echt een gerecht om je vingers van af te likken.

Als het kan voorzien van een recept .
__________________
bombing for peace is like fucking for virginity
beauty booty killerqueen
thali is offline   Met citaat antwoorden
Oud 9 August 2005, 15:41   #2
Ancalagon
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

stokbrood met filet americain, peper en zout

- stokbrood
- filet
- peper
-zout

voila
  Met citaat antwoorden
Oud 9 August 2005, 16:21   #3
The6thgate
Lid
 
The6thgate's Avatar
 
Geregistreerd op: 23 April 2002
Berichten: 11.029
Standaard

we hebben nooit echt veel in huis om creatief te doen, maar ik maak heel vaak gewoon een boterham met gesmolten kaas en mayo/curry

wil binnenkort ook nog eens een club sandwich gaan maken maar daar is wat meer voor nodig
The6thgate is offline   Met citaat antwoorden
Oud 9 August 2005, 16:41   #4
AmbyPur
Lid
 
Geregistreerd op: 12 April 2002
Locatie: Groningen
Berichten: 13.799
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Sanne
pasta met gorgonzola en gerookte zalm

men neme:
pasta
gorgonzola
creme fraiche
verse bieslook
gerookte zalm

pasta koken
gorgonzola laten smelten
creme fraiche bij de gorgonzola
verse bieslook bij de saus
aan het eind (als de pasta bijna goed is) de gerookte zalm bij de saus doen

MMMM
deze , gejat van sanne dus
AmbyPur is offline   Met citaat antwoorden
Oud 9 August 2005, 17:25   #5
thali
architect of life
 
thali's Avatar
 
Geregistreerd op: 29 May 2004
Locatie: Belgica
Berichten: 7.713
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Ancalagon
voila
Vooral zeer bruikbaar voor een vegetariër .
__________________
bombing for peace is like fucking for virginity
beauty booty killerqueen
thali is offline   Met citaat antwoorden
Oud 9 August 2005, 17:30   #6
AmbyPur
Lid
 
Geregistreerd op: 12 April 2002
Locatie: Groningen
Berichten: 13.799
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Ancalagon
stokbrood met filet americain, peper en zout

- stokbrood
- filet
- peper
-zout

voila
je vergeet de plakjes ei of augurk, wat uw voorkeur geniet
en de uitjes!
AmbyPur is offline   Met citaat antwoorden
Oud 9 August 2005, 17:38   #7
Wenniej
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Burritos!!
  Met citaat antwoorden
Oud 9 August 2005, 21:44   #8
Ancalagon
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door AmbyPur
je vergeet de plakjes ei of augurk, wat uw voorkeur geniet
en de uitjes!
he bah nee, je moet het juist niet te ingewikkeld maken

oh en thaliaaglaja, hiervan zou je toch bijna vlees-eter worden rrr
  Met citaat antwoorden
Oud 9 August 2005, 22:21   #9
Karliene
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Mijn favoriet is chili con carne, maar dan niet met chili bonen, maar met kidney bonen
Als ik voor mijzelf moet zorgen eet ik dit minstens 2 keer per week. Beide dagen vers bereid natuurlijk
  Met citaat antwoorden
Oud 10 August 2005, 05:53   #10
ViveLaFčte
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

couscous met brokjes tofu in pastasaus met basilicum , pilii-pili pepers en paprika
  Met citaat antwoorden
Oud 10 August 2005, 09:00   #11
Evel3
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

ik haal gewoon friete en vlees enzo uit de diepvries en bak het in de frietpot=>da smaakt mij echt!
  Met citaat antwoorden
Oud 10 August 2005, 09:18   #12
bommelding
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Men neme 4 eitjes, breekt deze en voegt peper en zout toe, daarna mengt men de dooier met het eiwit en giet men het mengsel op een pan met pruttelende boter, eh voila een tikkeneike
  Met citaat antwoorden
Oud 10 August 2005, 11:26   #13
Flater
p 0 m p . .
 
Flater's Avatar
 
Geregistreerd op: 12 June 2004
Locatie: Aarde
Berichten: 1.453
Standaard

Ei

Voeg 1 á 2 ongepelde eieren toe in een bak kokend water (waterkoker). Wacht 3 á 4 minuten, afhankelijk van in welke staat je `m wenst.
Plens ze daarna in een bak koud water om het pellen te ver gemakkelen. Naar smaak zout toevoegen.

Eet tip: Tussen een boterham

__________________
"this is for information purposes only,and although I have done my best to ensure its accuracy, I cannot be held responsible for any errors. I always suggest getting professional help which can be found by contacting your local psychiatrist"
Flater is offline   Met citaat antwoorden
Oud 10 August 2005, 11:41   #14
DarkAngel
Looking at you
 
DarkAngel's Avatar
 
Geregistreerd op: 2 February 2002
Locatie: tuut tuut tuut tuut
Berichten: 8.408
Standaard

Setan
Men neme varkensvlees van die grote lappen. Die snij/knip je in stukjes. Dat marineer je dan een beetje met ketoembar, koenjit en laos + naar eigen smaak peper en zout. Terwijl je dit laat marineren snij je de ui en fruit je deze alvast. Dan gooi je het vlees erbij en laat je het dichtschroeien.
Ondertussen maak je een sausje van water, azijn, mosterd en ketjap (manis). Goed roeren en erbij gooien. En dan de madiera erbij en de sambal 5 eetlepels ofzo . Daarna de paneermeel erin om het allemaal wat vaster te maken. En erbij kan je rijst en verdomme ik ben de naam van die nootjes kwijt Kortom jummie

En als geintje met eieren
Je kookt een stel eieren ze moeten wel hard zijn. Die pel je af en snijdt de boven en onderkant eraf zodat die recht op kan blijven staan dan pak je de tomaten en daar snij je (aan de ronde kant) een plak vanaf die leg je op het ei. Dan doe je er stipjes mayonaise op en dan heb je paddestoel uit de efteling
__________________
tuut tuut
DarkAngel is offline   Met citaat antwoorden
Oud 10 August 2005, 12:02   #15
Headliner
Slechtst Geklede Forummer
 
Geregistreerd op: 14 January 2002
Berichten: 15.298
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Flater
Ei

Voeg 1 á 2 ongepelde eieren toe in een bak kokend water (waterkoker). Wacht 3 á 4 minuten, afhankelijk van in welke staat je `m wenst.
Plens ze daarna in een bak koud water om het pellen te ver gemakkelen. Naar smaak zout toevoegen.

Eet tip: Tussen een boterham

lekker, zo'n natte ei
Headliner is offline   Met citaat antwoorden
Oud 10 August 2005, 18:43   #16
thali
architect of life
 
thali's Avatar
 
Geregistreerd op: 29 May 2004
Locatie: Belgica
Berichten: 7.713
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Flater

Plens ze daarna in een bak koud water om het pellen te ver gemakkelen. Naar smaak zout toevoegen.
Dat is om te voorkomen dat je een zwart-groen randje hebt rond je dooier. Door het koken gaat de FeS (?) de koelte opzoeken: naar de dooier. Door het na de kookbeurt in koud water te leggen, is de buitenkant koeler dan de dooier en verspreid de FeS zich richting de eierschaal.

Maar ik ben weer te wetenschappelijk bezig.
__________________
bombing for peace is like fucking for virginity
beauty booty killerqueen
thali is offline   Met citaat antwoorden
Oud 10 August 2005, 18:59   #17
observatie001
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Turksbrood

door midden snijden

oliečn tomaat erop basilicum (verse) en mozzerela ff peper en zouten, in de oven afbakken en eetsmakelijk
  Met citaat antwoorden
Oud 10 August 2005, 19:35   #18
WishfulDreaming
-
 
WishfulDreaming's Avatar
 
Geregistreerd op: 6 January 2003
Berichten: 15.680
Standaard

Pasta met gestoomde zalm

Nodig:
Pasta (liefst tagliatelli...)
Zalm uit de diepvries
Zalmkruiden
Een brikje alpro-soja room (plantaardig)
Een buillonblokje
1 stok prei of 2 wortelen.

Bereiding:
De zalm haal je uit de verpakking en kruid je goed langs de boven en onderkant. Daarna plaats je hem in de stomer voor 20minuten.

Wanneer het water voor de pasta kookt leg je hem er in, en laat je hem "al dente" koken.

Je stooft de prei of de wortelen (naar gelang je zin hebt) in een klein kookpotje. Wanneer ie gaar is giet je er een beetje plantaardige room over. Je brengt dit op smaak het buillonblokje!

Doe de pasta op een bord, leg de zalm er naast en giet de saus met de groentjes er over !

Smullen maar
WishfulDreaming is offline   Met citaat antwoorden
Oud 11 August 2005, 14:55   #19
Flater
p 0 m p . .
 
Flater's Avatar
 
Geregistreerd op: 12 June 2004
Locatie: Aarde
Berichten: 1.453
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door thaliaaglaja
Dat is om te voorkomen dat je een zwart-groen randje hebt rond je dooier. Door het koken gaat de FeS (?) de koelte opzoeken: naar de dooier. Door het na de kookbeurt in koud water te leggen, is de buitenkant koeler dan de dooier en verspreid de FeS zich richting de eierschaal.

Maar ik ben weer te wetenschappelijk bezig.
De schil gaat ook losser van het eiwit.
__________________
"this is for information purposes only,and although I have done my best to ensure its accuracy, I cannot be held responsible for any errors. I always suggest getting professional help which can be found by contacting your local psychiatrist"
Flater is offline   Met citaat antwoorden
Oud 13 August 2005, 20:55   #20
biffyclyro
Lid
 
biffyclyro's Avatar
 
Geregistreerd op: 1 September 2002
Locatie: leidschendam
Berichten: 11.855
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door observatie001
Turksbrood

door midden snijden

oliečn tomaat erop basilicum (verse) en mozzerela ff peper en zouten, in de oven afbakken en eetsmakelijk
ook heel erg lekker met dat nahn/naan/?/brood, heeft van zichzelf al heerlijke kruiden
__________________
We are two mariners, our ships' sole survivors in this belly of a whale
biffyclyro is offline   Met citaat antwoorden
Oud 14 August 2005, 12:58   #21
dext0r
veteraan
 
dext0r's Avatar
 
Geregistreerd op: 23 November 2001
Locatie: Zwolle
Berichten: 14.938
Stuur een bericht via ICQ naar dext0r
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door thaliaaglaja
Maar ik ben weer te wetenschappelijk bezig.
ja jezus, zoek een hobby ofzo
__________________
hoi ik koop mijn vette dag aanbiedingen op http://aanbiedingvandaag.nl
dext0r is offline   Met citaat antwoorden
Oud 14 August 2005, 21:16   #22
Sanne
Whooohooo
 
Sanne's Avatar
 
Geregistreerd op: 17 December 2003
Locatie: Tilburg
Berichten: 7.664
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door AmbyPur
deze , gejat van sanne dus
ik eet het echt supervaak! Ook lekker met Combonzola. Lijkt op Gorgonzola, maar is iets zachter en romiger
__________________
Well they said it changes when the sun goes down
Around here
Sanne is offline   Met citaat antwoorden
Oud 15 August 2005, 13:16   #23
appelshampoo
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

jacked potato, aardappels koken in de schil, daarna inpakken in zilverfolie, daarna in 1 beweging doorsnijden, vullen met een blokje kruidenboter en verse room en er nog wat versie peterselie over
  Met citaat antwoorden
Oud 16 August 2005, 07:00   #24
ViveLaFčte
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door biffyclyro
ook heel erg lekker met dat nahn/naan/?/brood, heeft van zichzelf al heerlijke kruiden
Mmm Naanbrood is heerlijk
  Met citaat antwoorden
Oud 17 August 2005, 10:48   #25
AmbyPur
Lid
 
Geregistreerd op: 12 April 2002
Locatie: Groningen
Berichten: 13.799
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Sanne
ik eet het echt supervaak! Ook lekker met Combonzola. Lijkt op Gorgonzola, maar is iets zachter en romiger
ja hier bij de supermarkt kon ik geen gorgonzola vinden, maar wel iets anders wat een soort gorgonzola was en ook in pastasauzen gebruikt wordt. kan best zijn dat het hetzelfde was
AmbyPur is offline   Met citaat antwoorden
Oud 17 August 2005, 22:46   #26
kurobu
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

stutn me sjoko ..

je neemt een stute ..
neemt de sjoko
neemt een mes
doet de sjoko op de stute
plooit da tope en boefn moor


of in het an :

boterham met choco ..
je neemt een boterham
neemt de choco
neemt een mes
doet de choco op de boterham
plooi het samen en eten maar



simpel lekker en nog beter met wat koffie om in te doppen

de eerste versie is hoe je het hier bij ons zegt

belgie ( west vlaanderen , wevelgem )
  Met citaat antwoorden
Oud 17 August 2005, 23:07   #27
dext0r
veteraan
 
dext0r's Avatar
 
Geregistreerd op: 23 November 2001
Locatie: Zwolle
Berichten: 14.938
Stuur een bericht via ICQ naar dext0r
Standaard

iets dopen in je koffie daar verneuk je je koffie mee, en dat ken natuurlijk niet
__________________
hoi ik koop mijn vette dag aanbiedingen op http://aanbiedingvandaag.nl
dext0r is offline   Met citaat antwoorden
Oud 18 August 2005, 00:04   #28
K@rima!
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Appelflappen.
Wat heb je nodig? 2 á 3 appels, krenten/rozijnen (wat is het verschil ook alweer? ) , kaneel, suiker en bladerdeeg.

2/3 Appels schillen en in stukjes snijden. Doe de rozijnen/krenten erbij en een theelepel suiker en een theelepel kaneel. Het geheel goed mengen. Vervolgens pak je een plakje bladerdeeg en ergens in het midden leg je een eetlepel van je goedje neer. Ja en verder zoek je het maar ff op..
  Met citaat antwoorden
Oud 18 August 2005, 10:20   #29
kurobu
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door dext0r
iets dopen in je koffie daar verneuk je je koffie mee, en dat ken natuurlijk niet


haha ..

stek op mezelf : die belgen toch he

  Met citaat antwoorden
Oud 18 August 2005, 10:51   #30
LexS
BeHeerser
 
Geregistreerd op: 25 March 2004
Locatie: Amsterdam
Berichten: 1.800
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door appelshampoo
jacked potato, aardappels koken in de schil, daarna inpakken in zilverfolie, daarna in 1 beweging doorsnijden, vullen met een blokje kruidenboter en verse room en er nog wat versie peterselie over
Dat is dus gewoon een pofaardappel... verders snap ik niet waarom iedereen overal peterselie overheen gooit. Zit totaal geen smaak aan daar en iedereen gebruikt het...
LexS is offline   Met citaat antwoorden
Oud 18 August 2005, 11:58   #31
bloempjuh
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door LexS
Dat is dus gewoon een pofaardappel... verders snap ik niet waarom iedereen overal peterselie overheen gooit. Zit totaal geen smaak aan daar en iedereen gebruikt het...
Voor het kleurtje
  Met citaat antwoorden
Oud 18 August 2005, 15:39   #32
LexS
BeHeerser
 
Geregistreerd op: 25 March 2004
Locatie: Amsterdam
Berichten: 1.800
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door bloempjuh
Voor het kleurtje
Zat andere lekkere groenen kruiden zoals kervel en bieslook. Peterselie zit gewoon geen smaak aan. En besides, als je thuis iets maakt waarom voor het kleurtje. Hoeft er toch niet mooier uit te zien ofzo?
LexS is offline   Met citaat antwoorden
Oud 18 August 2005, 15:48   #33
Bazzemans
Super Lid
 
Bazzemans's Avatar
 
Geregistreerd op: 14 January 2002
Locatie: Ulft & Enschede
Berichten: 5.522
Stuur een bericht via MSN naar Bazzemans
Standaard

Ik eet mijn spaghetti van gisteren weer op ..
Bazzemans is offline   Met citaat antwoorden
Oud 21 August 2005, 18:52   #34
AMF
Super Lid
 
AMF's Avatar
 
Geregistreerd op: 23 December 2002
Locatie: Utrecht
Berichten: 8.609
Standaard

Wentelteefjes!

Voor 4 wentelteefjes:

- 1 ei
- 1,5 dl melk
- 4 sneetjes (oud) wit brood
- boter

Klop het ei los in een kom, voeg de melk toe en roer alles goed door elkaar. Snij de korstjes van het brood en wentel ze door het eimengsel. Leg ze op elkaar in de kom en draai de sneetjes af en toe om, zodat al het vocht in het brood trekt. Verhit de boter in een grote koekenpan en bak het brood op matig vuur aan beide kanten mooi goudbruin. Op een bordje leggen en er wat basterdsuiker overheen gooien, eet smakelijk

Oooo er is echt niets dat lekkerder ruikt dan verse wentelteefjes
__________________
Uw advertentie hier?
AMF is offline   Met citaat antwoorden
Oud 28 August 2005, 13:27   #35
eniT
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

pannenkoeken met een stukje banaan, een bolletje ijs en daarover chocoladesaus...
HEERLIJK!!
  Met citaat antwoorden
Oud 28 August 2005, 13:52   #36
Doperwt
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

una spaghetti ala olio al dente


men kookt een pasta naar keuze beetgaar. (de pasta is goed als hij tegen de muur blijft plakken)

tijdens het koken snij je 2 a 3 teentjes knoflook fijn (naargelang hoeveel knoflook je wil) gooi een beetje knoflook in het kokende water.

Als de pasta beetgaar is giet je hem af en spoel je die een beetje af met koud water om doorgaren te voorkomen. gooi de rest van de knoflook terug in de pan samen met de pasta. voeg daarbij enkele eetlepen olijfolie toe en meng dit goed door.

kwak alles op een bord en pak vers geraspte parmezaanse kaas (bij voorkeur de regiani). strooi dit naar gelieve over de pasta

bon appetit
  Met citaat antwoorden
Oud 11 September 2005, 15:23   #37
Banaan
Amsterdam Original
 
Banaan's Avatar
 
Geregistreerd op: 9 March 2002
Berichten: 10.467
Standaard

Ik heb schijt aan uppen maar dit is de nieuwe ND-eten:

Broodje, liefst bolletje en WIT!! Vooral WIT
Jonge kaas
Mayonaise, die goedkope vooral
Zwarte peper

Weetje hoe lekker ouwe!
__________________
I put you up on the IV, Not the Roman Numeral 4
But the IV that leads to the funeral floor
Banaan is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord


Berichting Regels
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smilies zijn Aan
[IMG] code is Aan
HTML code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. De tijd is nu 13:59.


Forum software: vBulletin 3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.