Ga Terug   Leerlingen.com Forum > Algemeen > School
FAQ Ledenlijst Kalender Berichten van vandaag

School Problemen met een verslag? Enquete houden? Plaats het hier als het met school te maken heeft.

 
 
Onderwerpopties Stem op Onderwerp Weergavemodus
Prev Vorige Bericht   Volgende Bericht Next
Oud 21 February 2008, 17:15   #1
KoenB
Lid
 
Geregistreerd op: 21 February 2008
Berichten: 2
Standaard Hulp gevraagd! (scheikunde zuur - base)

Ik moet morgen een PO scheikunde inleveren, ik snap er geen hol van en niemand in mijn directe omgeving snapt er een hol van. Nou zijn jullie toevallig allemaal slimme mensen, dus here goes:

Ik heb een oplossing van 2,5L. Hiervan is 250mL azijn, waarvan 6% uit azijnzuur bestaat. (CH3COOH) De moleculaire massa hiervan is 60,05.

Kan iemand hiervan de molariteit uitrekenen plx?

Ik heb nog een oplossing van 2,5L. Hiervan is 250mL natronloog. (NaOH) (0,1 M) De moleculaire massa hiervan is 40,00.

Anyway, je flikkert de ene oplossing in een glas, dan doe je de indicator fenolftaleïen erbij, en vervolgens de andere oplossing totdat de indicator net roze wordt. Fenolftaleïen is bij een pH van minder dan 8,2 kleurloos en bij een pH van meer dna 10,0 paarsrood. We kienen het zo uit dat het heel licht paarsrood is, dus een pH van ~8,5.

Vragen:

Hoe 'werkt' het experiment? Waar gaat het om? Geef reactievergelijking.
Hoe wordt azijnzuur gemaakt? Waar wordt het zoal voor gebruikt?
Er zijn 2 oplossingen gemaakt, beschrijf voor elke oplossing hoe die is gemaakt.
Waarmee mag je een spuit voorspoelen?
Waarom mag je water toevoegen aan het bekerglas?
Waarom is er 10x verdund?
Het gemiddelde verbruik natronloog per 1,00mL gebruikte azijn.

Bij voorbaat dank,
Koen
KoenB is offline   Met citaat antwoorden
 


Berichting Regels
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smilies zijn Aan
[IMG] code is Aan
HTML code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. De tijd is nu 08:34.


Forum software: vBulletin 3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.